ΔΙΕΘΝΗ

Κάμαλα Χάρις: «Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη θα ανταποκριθούν στο χρέος τους»

 Κάμαλα Χάρις: «Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη θα ανταποκριθούν στο χρέος τους»

Η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις επαναβεβαίωσε το Σάββατο την προσήλωση της χώρας της στη διατλαντική συνεργασία και στη συνέχιση της στήριξης της Ουκρανίας. «Οι ΗΠΑ και οι Ευρώπη θα ανταποκριθούν στο χρέος τους», τόνισε η κ. κυρία Χάρις και αναφέρθηκε σε ρωσικά «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» τα οποία έχει εξακριβώσει η αμερικανική πλευρά για τα οποία θα πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Ο Βλάντιμιρ Πούτιν πίστευε ότι θα μπορούσε να διχάσει το ΝΑΤΟ, αλλά η Συμμαχία μας είναι πιο ισχυρή από ποτέ και το άρθρο 5 είναι ατσάλινο», είπε, μιλώντας στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια. Σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη ομιλία, η Αμερικανίδα Αντιπρόεδρος αναφέρθηκε στο θάρρος των Ουκρανών, το οποίο συγκινεί, όπως είπε, τους Αμερικανούς και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ενότητα των συμμάχων θα αντέξει. Διαβεβαίωσε δε, ότι οι ΗΠΑ θα στηρίξουν την Ουκρανία «για όσο χρειαστεί».

Αναφερόμενη στον Ρώσο Πρόεδρο, η Κάμαλα Χάρις έκανε λόγο για «επίθεση στις κοινές μας αξίες και στον κοινό ανθρωπισμό», ενώ σε ό,τι αφορά τις ενέργειες των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, σημείωσε ότι έχουν εξεταστεί τα στοιχεία και είναι βέβαιο ότι «πρόκειται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», για «βαρβαρότητα και απανθρωπιά» και «πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα θύματα, τόσο τα γνωστά όσο και τα άγνωστα».

Ο αγώνας στην Ουκρανία έχει παγκόσμιες προεκτάσεις και «κανένα έθνος δεν είναι ασφαλές όταν μια χώρα μπορεί να παραβιάζει την εδαφική ακεραιότητα μιας άλλης και όταν μια χώρα με ιμπεριαλιστικές φιλοδοξίες μπορεί να δρα ανεξέλεγκτη», πρόσθεσε και προειδοποίησε ότι «αν ο (Βλάντιμιρ) Πούτιν επιτύχει στην επίθεσή του, τότε άλλα έθνη μπορεί να ενθαρρυνθούν». Η Αμερικανίδα Αντιπρόεδρος καταδίκασε ακόμη την προμήθεια αμυντικού εξοπλισμού στη Ρωσία από το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα, αλλά και την σύσφιξη των σχέσεων του Πεκίνου με τη Μόσχα.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αντιπληθωριστική πολιτική των ΗΠΑ (IRA), η οποία προκαλεί ανησυχία στην Ευρώπη, η κ.. Χάρις διευκρίνισε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε φάση αναθεώρησης της οικονομίας μετάβασης στην «καθαρή» ενέργεια και, αναφερόμενη στην Ομάδα Δράσης που συνέστησαν ΗΠΑ και ΕΕ για το θέμα, δήλωσε ότι κατά τις επαφές της με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν και τον Καγκελάριο Όλαφ Σολτς, στο περιθώριο της Διάσκεψης, διαπίστωσε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες.

Πηγή: KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top