ΕΛΛΑΔΑ

Στο νοσοκομείο για εξετάσεις μετά τη συνάντηση με Μπλίνκεν ο Δένδιας

Στο νοσοκομείο για εξετάσεις μετά τη συνάντηση με Μπλίνκεν ο Δένδιας

Στο νοσοκομείο βρέθηκε εκτάκτως ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, μετά την συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν.

Ο κ. Δένδιας βρέθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο στην Αθήνα, καθώς εμφάνιζε συμπτώματα βαρέως κρυολογήματος. Εκεί έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις και του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή.

Ο Υπουργός Εξωτερικών είχε παράλληλα καταπονήσει τον οργανισμό του το προηγούμενο διάστημα από τα συνεχείς αποστολές σε χώρες του εξωτερικού.

Πλέον βρίσκεται σπίτι του.

Υπενθυμίζεται πως, λόγω της καταπόνησής του, χθες Δευτέρα (20/2), ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας δεν παρευρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και συγκεκριμένα στο δείπνο που παρατέθηκε από τον πρωθυπουργό στον Αμερικανό ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν.

Όλα τα τεστ στα οποία έχει υποβληθεί ο κ. Δένδιας ήταν αρνητικά στο ενδεχόμενο να νοσεί με Covid-19, ωστόσο είχε εμφανίσει πυρετό.

Σήμερα το πρωί, ωστόσο, πραγματοποιήθηκε κανονικά η συνάντησή του με τον Άντονι Μπλίνκεν στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Άντονι Μπλίνκεν για ελληνοτουρκικά: Πρέπει να αποφεύγονται απειλές που αυξάνουν την ένταση

Κατά τις κοινές τους δηλώσεις ο κ. Μπλίνκεν έστειλε μηνύματα στην Τουρκία να σταματήσει τις απειλές που αυξάνουν την ένταση και να μην χρησιμοποιεί επιθετική ρητορική για την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα όπως προκύπτει και από το γεγονός ότι ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προσφώνησε «Νίκο, φίλε μου» τον κ. Δένδια.

Όπως είπε χαρακτηριστικά μετά από ερώτηση δημοσιογράφου ο Άντονι Μπλίνκεν για στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας «η Ελλάδα και η Τουρκία είναι εταίροι και φίλοι μας και συνεχίζουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε μαζί τους μέσω και του ΝΑΤΟ για την ασφάλεια στην περιοχή να αποφεύγουν απειλές που αυξάνουν την ένταση και αυτό είναι πιο δύσκολο σε προεκλογική περίοδο. Δείτε την περιοχή ως σύνολο και το τι κάνει η Ελλάδα για να γίνει ένα κέντρο ενέργειας και να συνδέσει την Αφρική με την Ευρώπη και να φέρει χώρες μαζί για συνεργασία. Όταν επιλύονται οι διαφορές ανοίγουν μεγαλύτερες ευκαιρίες. Είναι πολύ σημαντικό οι φίλοι και οι εταίροι να διαχειρίζονται διπλωματικά τις διαφορές τους».

Στο ίδιο θέμα, τα ελληνοτουρκικά, αναφέρθηκε και ο Νίκος Δένδιας λέγοντας ότι ως Ελλάδα «δεν συνδυάζουμε τη βοήθεια στους σεισμόπληκτους με την ευρύτερη εξωτερική μας πολιτική. Είναι υποχρέωση μας σε ανθρώπους που δοκιμάζονται να τους βοηθήσουμε. Αν μέσα από αυτή την επαφή βελτιωθεί το κλίμα αυτό έχει και πολιτικές συνέπειες και το ξέρετε καλά. Η Ελλάδα δεν επιδιώκει ανταλλάγματα μέσα από τη βοήθεια που παρέχει στα θύματα των σεισμών, είναι υποχρέωσή μας να βοηθήσουμε Τούρκους και Σύρους».

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

- Έξω Φρενών υποψήφιος για πρόσληψη στην Πυροσβεστική – Όσα καταγγέλει στο ThemaOnline

- Προεδρία ΔΗΣΥ: Υπεβαλε επίσημα υποψηφιότητα ο Δημήτρης Δημητρίου - Βίντεο

- Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων στα ταμεία των καταστημάτων - Καταγγελία για μηδενικό έλεγχο

- Χάρης Γεωργιάδης: «Αποσύρω το ενδιαφέρον μου για την προεδρία του ΔΗΣΥ, η παράταξή μας γυρίζει σελίδα»

- Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της η Αννίτα – «Στόχος είναι να επιστρέψει η παράταξη»

- «Αξιοπρέπεια, ευθύνη και ενότητα» - Με τρεις λέξεις ανακοίνωσε ότι δεν διεκδικεί την προεδρία του ΔΗΣΥ ο Αβέρωφ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top