ΔΙΕΘΝΗ

Η δυναστεία της Hermès: Πώς η οικογένεια Ντουμάς έγινε μία από τις πλουσιότερες οικογένειες στον κόσμο - Το ποσό της περιουσίας τους

Η δυναστεία της Hermès: Πώς η οικογένεια Ντουμάς έγινε μία από τις πλουσιότερες οικογένειες στον κόσμο - Το ποσό της περιουσίας τους

Αυτή τη στιγμή, η συνολική καθαρή περιουσία των 25 πλουσιότερων οικογενειών στον κόσμο ανέρχεται σε 1,1 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Η οικογένεια Ντουμάς από τη Γαλλία η οποία βρίσκεται πίσω από τη διάσημη μάρκα πολυτελείας Hermès, χαρακτηρίζεται ως η πέμπτη πλουσιότερη οικογένεια στον κόσμο, με συνολική καθαρή περιουσία που αγγίζει τα 53,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πώς τα κατάφερε;

Η Hermès ξεκίνησε ως μία μικρή οικογενειακή επιχείρηση με δερμάτινα είδη προτού καταφέρει να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον κόσμο της πολυτέλειας.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το therichest, πίσω στο 1837, ο Τιερί Ερμές ίδρυσε την οικογενειακή επιχείρηση. Πολύ πριν από τα διάσημα κασκόλ και τις τσάντες Birkin, η Hermès κατασκεύαζε σέλες και άλλα δερμάτινα είδη ιππασίας προμηθεύοντας πολλά ευρωπαϊκά βασιλικά νοικοκυριά.

Ο Εμίλ-Μορίς, ο εγγονός του, ήταν ωστόσο, το άτομο το οποίο φέρεται να ανέπτυξε την οικογενειακή εταιρεία. Επιστράτευσε τους φίλους του, Λουίς Ρενώ και Ετόρ Μπουγκάτι για να δημιουργήσουν μπαγκαζιέρες αυτοκινήτων. Επιπλέον, ο Εμίλ-Μορίς διεύρυνε το χαρτοφυλάκιο της επιχείρησης, η οποία στη συνέχεια κατασκεύαζε και δημιουργούσε έπιπλα, ζώνες και κομμάτια υψηλής ραπτικής.

Ο Εμίλ-Μορίς Ερμές έκανε κόρες. Όλες τους παντρεύτηκαν. Αυτός είναι ο λόγος που κανείς στην οικογένεια δεν φέρει σήμερα, το επίθετο Ερμές. Ο Ρόμπερτ Ντουμάς, ο γαμπρός του Εμίλ-Μορίς, πρότεινε στα τέλη της δεκαετίας του 1930 να επεκτείνει τα προϊόντα της εταιρεία και να δημιουργήσει κασκόλ και γραβάτες. Ο Ρόμπερτ ανέλαβε την εταιρεία από τον Εμίλ-Μορίς τη δεκαετία του 1950 και τη διαχειρίστηκε για τρεις ολόκληρες δεκαετίες.

Ένας από τους πέντε γιους του, ο Ζαν Λουίς Ντουμάς, ορίστηκε ως διευθύνων σύμβουλος και δημιουργικός διευθυντής της Hermès το 1978 και μετέτρεψε την Hermès σε μια παγκόσμια δύναμη της μόδας πολυτελείας. Το 2004, ο Ντουμάς προσέλαβε τον Ζαν-Πολ Γκοτιέ για να δημιουργήσει μια σειρά γυναικείων ενδυμάτων για την Hermès. Ο Ντούμας είχε ήδη μερίδιο 35% στην ομώνυμη εταιρεία του Γάλλου σχεδιαστή.
Παρόλα αυτά, ίσως η πιο σημαντική συνεισφορά του Ζαν Λουίς στην εταιρεία ήταν όταν παρακολούθησε τη μακρά μάχη του Μπερνάρ Αρνό στην αίθουσα συνεδριάσεων με την οικογένεια Vuitton στα τέλη της δεκαετίας του 1980 για τον έλεγχο της LVMH. Ο Ντούμας έθεσε σε ισχύ δύο πράγματα που θα προστατεύουν την Hermès από μια μάχη εξαγοράς από ένα μέλος που δεν ήταν μέλος της οικογένειας. Το 1989, ίδρυσε μια επιχείρηση που ονομάζεται Emile Hermes SARL για να εκπροσωπήσει τους μετόχους της οικογένειας. Αυτή η εταιρεία είναι υπεύθυνη για την πρόσληψη διευθυντών και τη δημιουργία της στρατηγικής για τον οργανισμό.

Τέλος, το 1993, ο Ντούμας διέθεσε το 4% της Hermès στο γαλλικό χρηματιστήριο, επιτρέποντας στις νεότερες γενιές έναν τρόπο ρευστοποίησης, επιτρέποντας παράλληλα στην οικογένεια να διατηρήσει τον έλεγχο. Οι εισηγμένες μετοχές της Hermès δεν έχουν καμία επιρροή στη διοίκηση της εταιρείας. Ο Ζαν Λουίς κατάφερε να επεκτείνει τις σειρές προϊόντων της εταιρείας για να συμπεριλάβει ρούχα για άνδρες, σερβίτσια και έπιπλα χάρη στα έσοδα από την πώληση μετοχών. Τα έσοδα άγγιξαν τα 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια το 2006, αντιπροσωπεύοντας τετραπλάσια αύξηση από το 1989.

Μία από τις διασημότερες μάρκες πολυτελείας στον κόσμο

Το 2011, περισσότεροι από 50 απόγονοι του Τιερί Ερμές συνδύασαν τις ατομικές τους εκμεταλλεύσεις για να σχηματίσουν τον H51, ο οποίος ήταν ουσιαστικά ένας συνεταιρισμός 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι εισφορές αντιπροσώπευαν το 52% του συνόλου των μετοχών της εταιρείας. Συμφώνησαν ότι δεν θα πουλούσαν μετοχές για τα επόμενα 20 χρόνια. Ο Μπερτράν Πουές, ο οποίος είναι τώρα 87 ετών, και ο γιος του Νικολά Πουές, διατήρησαν τις μετοχές τους από το H51, αλλά υποσχέθηκαν να δώσουν στην οικογένεια το δικαίωμα πρώτης άρνησης εάν επιλέξουν ποτέ να πουλήσουν τα συμφέροντά τους.

Η συνεκτική προσπάθεια των μελών της οικογένειας Ερμές έχει αποδειχθεί επωφελής για την επιχείρηση. Το όριο στην πώληση μετοχών για τις επόμενες δύο δεκαετίες δίνει στην εταιρεία τη δυνατότητα να λαμβάνει μακροπρόθεσμες αποφάσεις σαν να ήταν ιδιωτική επιχείρηση. Τώρα, η εταιρεία διοικείται από τους απογόνους του Τιερί Ερμές. Συγκεκριμένα, ο Αξέλ Ντουμάς, απόγονος της δυναστείας Ερμές για την έκτη γενιά, βρίσκεται στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας από τις αρχές του 2014.

Πηγή: newmoney.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top