ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αντιπαράθεση ΥΠΟΙΚ-Παπακωνσταντίνου για ΓεΣΥ: «Οι δημόσιοι λειτουργοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν σχολιάζουν φερόμενες δηλώσεις Υπουργών»

Αντιπαράθεση ΥΠΟΙΚ-Παπακωνσταντίνου για ΓεΣΥ: «Οι δημόσιοι λειτουργοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν σχολιάζουν φερόμενες δηλώσεις Υπουργών»

Αντιπαράθεση μεταξύ Υπουργού Οικονομικών, Μάκη Κεραυνού, και Διευθυντή ΟΑΥ, Αντρέα Παπακωνσταντίνου, πυροδότησαν οι δηλώσεις του δεύτερου στο κρατικό ραδιόφωνο, μέσω των οποίων καλούσε τον κ. Κεραυνό να ανακαλέσει δήλωσή του ή να καταθέσει στοιχεία για τη δημιουργία «μαύρης» τρύπας στο ΓεΣΥ.

Σε γραπτή δήλωση του Υπουργού Οικονομικών τονίζεται ότι «ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Μάκης Κεραυνός, ουδέποτε προέβη σε οποιανδήποτε δήλωση ή χαρακτηρισμό για το Γενικό Σύστημα Υγείας από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του».

Ο Υπουργός Οικονομικών, προστίθεται, θεωρεί ότι το ΓΕΣΥ είναι μια κοινωνική κατάκτηση και ένας θεσμός που εξυπηρετεί το σύνολο του λαού και στόχος είναι η διασφάλιση της παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών.

Ωστόσο, υποδεικνύεται, «και πάρα το γεγονός ότι ο Υπουργός δεν έχει τοποθετεί για το ΓΕΣΥ, επιθυμεί να σημειώσει ότι οι δημόσιοι λειτουργοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν σχολιάζουν ή αναφέρονται σε δηλώσεις ή φερόμενες από τον τύπο ως δηλώσεις, οποιουδήποτε Υπουργού».

Νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας (6/3) και μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα ο Διευθυντής του ΟΑΥ, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου, κάλεσε τον κ. Κεραυνό να δώσει στοιχεία που να τεκμηριώνουν τη δήλωσή του πως θα επιχειρήσει να κλείσει τη «μαύρη» τρύπα του Γενικού Σχεδίου Υγείας που δημιουργήθηκε από τις καταχρήσεις, τις σπατάλες και τις υπέρμετρες δαπάνες.

Σε αντίθετη περίπτωση, ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε καλέσει τον Υπουργό Οικονομικών να ανακαλέσει τη δήλωσή του, λέγοντας πως είναι πολύ σοβαρός ο χαρακτηρισμός «μαύρη τρύπα».

Σημειώνεται πως, στις δηλώσεις του ο κ. Παπακωνσταντίνου παραδέχθηκε πως γίνονται καταχρήσεις, ωστόσο, τόνισε, πως υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες που προστατεύουν το σύστημα. Ανέφερε, ακόμα, πως όπως καταδεικνύεται από μελέτη, το ΓΕΣΥ είναι οικονομικά εύρωστο και πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν αποθέματα γύρω στα 350 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υπουργικό Χριστοδουλίδη: Η «πρώτη κορυφαία πολιτική πράξη» που εξελίχθηκε σε φιάσκο και οι διορισμοί που εκκρεμούν

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top