ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Θα «ενισχύσουμε» την άμυνα - Ο στρατός θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την Μπαχμούτ

Ζελένσκι: Θα «ενισχύσουμε» την άμυνα - Ο στρατός θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την Μπαχμούτ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε απόψε ότι οι ανώτατοι στρατιωτικοί διοικητές δεσμεύτηκαν πως θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται την Μπαχμούτ, όταν ρωτήθηκαν πώς σκοπεύουν ν’ αντιμετωπίσουν την κατάσταση στην πολιορκημένη πόλη.

«Δεν μπορεί να εγκαταλειφθεί»

Στο καθημερινό διάγγελμά του ο Ζελένσκι ανέφερε ότι στη συνάντηση που είχε με τους ανώτατους διοικητές, τους ρώτησε πώς προτείνουν να προχωρήσουν.

«Και οι δύο στρατηγοί απάντησαν να μην αποσυρθούμε αλλά να ενισχύσουμε την άμυνα», τόνισε.

Η στρατιωτική διοίκηση «υποστήριξε ομόφωνα αυτή τη θέση. Δεν υπήρξαν άλλες προτάσεις.

Είπα στο γενικό επιτελείο να βρει τις κατάλληλες δυνάμεις για να βοηθήσει τους ανθρώπους μας στην Μπαχμούτ», πρόσθεσε στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο ουκρανός πρόεδρος.

Και κατέληξε: «Καμία περιοχή της Ουκρανίας δεν μπορεί να εγκαταλειφθεί» στους Ρώσους.

Αντιμετωπίζουν πίεση

Οι ουκρανικές δυνάμεις που υπερασπίζονται την Μπαχμούτ αντιμετωπίζουν ολοένα και μεγαλύτερη πίεση από τις ρωσικές, ανέφερε το Σάββατο η βρετανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών, με σφοδρές μάχες να διεξάγονται μέσα και γύρω από την πόλη στο ανατολικό μέρος της χώρας.

Η Ουκρανία αποστέλλει επίλεκτες δυνάμεις για να ενισχύσει τα στρατεύματα στην περιοχή, ενώ ο τακτικός ρωσικός στρατός και οι δυνάμεις της ρωσικής οργάνωσης μισθοφόρων Wagner έχουν προχωρήσει περαιτέρω στα βόρεια προάστια, ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Αμυνας.

Πηγή: in.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top