ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ραγδαίες εξελίξεις – Σκέψεις κρατικοποίησης Credit Suisse από την ελβετική κυβέρνηση μετά την απόρριψη της προσφοράς της UBS

Ραγδαίες εξελίξεις – Σκέψεις κρατικοποίησης Credit Suisse από την ελβετική κυβέρνηση μετά την απόρριψη της προσφοράς της UBS

Οι Ελβετικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε μερική ή ολική κρατικοποίηση της Credit Suisse, καθώς αυτό είναι η μόνη εναλλακτική πέραν της εξαγοράς από την UBS, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Το σχέδιο προβλέπει ότι το ελβετικό Κράτος θα αναλάβει το σύνολο των μετοχών της Credit Suisse ή ένα μεγάλο ποσοστό, σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η εξαγορά από την UBS.

Και τούτο διότι η εξαγορά έχει μεγάλη πολυπλοκότητα, ενώ και το χρονοδιάγραμμα είναι πολύ πιεστικό.

Η κατάσταση είναι πολύ ρευστή, έλεγαν πηγές στο Bloomberg, καθώς πρέπει να βρεθεί λύση προτού ανοίξουν οι αγορές στην Ασία αργά τη νύχτα με ώρα Ευρώπης.

Το σενάριο της κρατικοποίησης αναμένεται να προωθηθεί από την κυβέρνηση της Ελβετίας στην περίπτωση που ναυαγήσει οριστικά η προοπτική πώλησης της προβληματικής ελβετικής τράπεζας στην UBS.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η UBS προσέφερε έως και 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να εξαγοράσει την Credit Suisse.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Credit Suisse όμως, με την υποστήριξη του μεγαλύτερου μετόχου της, απορρίπτει αυτήν την προσφορά, την οποία θεωρεί πολύ χαμηλή και βλαπτική για τους μετόχους και τους υπαλλήλους που έχουν μετοχές.

Οι Financial Times ανέφεραν ότι η UBS προσφέρει τιμή 0,25 ελβετικών φράγκων ανά μετοχή, που θα καταβληθεί σε μετοχές της UBS. Οι μετοχές της Credit Suisse έκλεισαν την Παρασκευή στο 1,86 ελβετικό φράγκο.

Η πρόταση, επομένως, αποτιμά την Credit Suisse περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια λιγότερα από την χρηματιστηριακή αξία της την Παρασκευή.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top