ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: Πάει Βρυξέλλες για τo Ευρωπαϊκό Συμβούλιο - Θα έχει συναντήσεις με Φον Ντερ Λάιεν, Μισέλ και Μέτσολα

ΠτΔ: Πάει Βρυξέλλες για τo Ευρωπαϊκό Συμβούλιο - Θα έχει συναντήσεις με Φον Ντερ Λάιεν, Μισέλ και Μέτσολα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει απόψε στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθούν στις 23 και 24 Μαρτίου, ενώ θα έχει από αύριο συναντήσεις με τους επικεφαλής των θεσμών της ΕΕ.

Αύριο, 22 Μαρτίου, στη 1μμ (ώρα Κύπρου), ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ενώ μία ώρα αργότερα θα παρακαθίσει σε γεύμα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Σαρλ Μισέλ.

Στις 5.30μμ (ώρα Κύπρου), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα Ρομπέρτα Μέτσολα.

Θα δώσει, επίσης, συνέντευξη στο Euronews.

Την Πέμπτη, 23 Μαρτίου, στις 10πμ, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που πραγματοποιείται στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στη συνέχεια θα έχει διμερή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Σουηδίας κ. Ουλφ Κρίστερσον και ακολούθως με τον Πρόεδρο Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Manfred Weber.

 Αργότερα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο πλαίσιο των οποίων θα παρακαθίσει σε γεύμα με τον ΓΓ των ΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες.

Στις 24 Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετάσχει στις εργασίες της δεύτερης μέρας της Συνόδου, στο περιθώριο των οποίων θα έχει χωριστές επαφές με τον Πρόεδρο της Γαλλίας κ. Εμανουέλ Μακρόν και με τον Καγκελάριο της Γερμανίας κ. 'Ολαφ Σιολτς, καθώς και με άλλους ηγέτες κρατών μελών της ΕΕ. 

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν στις Βρυξέλλες, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου κα Μαριλένα Ραουνά, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της 24ης Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top