ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έντονη διαμαρτυρία: «Απεργούν» μαθητές των σχολείων Λιβαδιών - Δεν έχουν αίθουσες - «Ο υπερπληθυσμός έχει βγει εκτός ελέγχου»

Έντονη διαμαρτυρία: «Απεργούν» μαθητές των σχολείων Λιβαδιών - Δεν έχουν αίθουσες - «Ο υπερπληθυσμός έχει βγει εκτός ελέγχου»

«Ο υπερπληθυσμός στα σχολεία μας έχει βγει εκτός ελέγχου και οφείλει το κράτος να προστατέψει τα παιδιά μας και να δώσει λύσεις», αναφέρει η συντονιστική Επιτροπή Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Λιβαδιών.

Μονόωρη στάση μαθημάτων θα πραγματοποιήσουν, στις 27 Μαρτίου οι γονείς και μαθητές όλων των σχολείων Λιβαδιών, ως πρώτο μέτρο για την ανάδειξη του προβλήματος υπερπληθυσμού που αντιμετωπίζουν.

Σύμφωνα με τους Προέδρους των Συνδέσμων Γονέων, έχουν σταλθεί επανειλημμένα επιστολές τόσο προς το Υπουργείο Παιδείας όσο και στους ενδιαφερόμενους φορείς, χωρίς ωστόσο να έχουν λάβει οποιαδήποτε απάντηση.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων Δημοτικού Σχολείου Λιβαδιών, κ.Έλενα Μιλτιάδους ανέφερε στο ThemaOnline:

«O υπερπληθυσμός στα σχολεία των Λιβαδιών είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που επηρεάζει την μάθηση των παιδιών και την ομαλή λειτουργία των σχολείων μας και ζητούμε άμεσες και ουσιαστικές λύσεις. Ζητούμε να τροχοδρομηθεί η δημιουργία του νέου Δημοτικού σχολείου για να μπορέσει τουλάχιστον να αποσυμφορηθεί το Δημοτικό σχολείο το οποίο έχει 545 μαθητές»

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων Γυμνασίου Λιβαδιών, Χριστόφορος Κεττής, μιλώντας στην ιστοσελίδα μας «Θα κατέλθουμε σε απεργία - στάση μαθημάτων, ελπίζοντας να ευαισθητοποιήσουμε την κατάσταση για τα θέματα που μας απασχολούν».

Σύμφωνα με τον κ.Κεττή το σχολείο χρειάζεται νέες αίθουσες για να καλύψει τον αριθμό μαθητών που φοιτούν. Όπως τόνισε υπάρχουν μετακινούμενα τμήματα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μαθητές αναγκάζονται να κάνουν μαθήματα μέσα στα εργαστήρια. Όπως εξήγησε, τα εργαστήρια μετατράπηκαν σε αίθουσες διδασκαλίας, καθώς δεν υπάρχει χώρος να φιλοξενηθούν τάξεις για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα εργαστήρια να μην μπορούν να αξιοποιηθούν για τον πραγματικό σκοπό που έχουν δημιουργηθεί.

Ανησυχία, εξίσου, προκαλεί στο Σύνδεσμο, το γεγονός ότι σύμφωνα με τους στατιστικούς αριθμούς των απόφοιτων δημοτικού του χρόνου αναμένεται ο αριθμός μαθητών στο Γυμνάσιο να αυξηθεί κατά δυο τάξεις.

Πληροφορίες του ThemaOnline αναφέρουν ότι σε μια δυο περιπτώσεις μαθητές αναγκάστηκαν να κάνουν μάθημα στην αυλή καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμη τάξη για να παρακολουθήσουν το μάθημα.

Σε επικοινωνία της ιστοσελίδας μας με τον Δήμαρχο Λιβαδιών, Μάριο Αρμένη, δήλωσε: «Το Λύκειο Λιβαδιών είναι το δεύτερο Παγκύπρια σε μεγάλο αριθμό μαθητών. Παρ' όλα αυτά έχουν δημιουργηθεί ακόμα δυο ειδικά τμήματα με παιδιά αλλόγλωσσα, τα οποία λόγω του υπερπληθυσμού του σχολείου, στερούνται στην ουσία το δικαίωμα να έχουν καλύτερη ποιότητα στην μάθηση , τόσο για τα ίδια όσο και για τα υπόλοιπα παιδιά. Υπάρχουν 18 μετακινούμενα τμήματα με τους μαθητές να είναι με την βαλίτσα στο χέρι καθ'ολη την διάρκεια της σχολικής ημέρας».

Για το Γυμνάσιο ο Δήμαρχος ανέφερε «Υπάρχει αρκετός χώρος στο Γυμνάσιο για να δημιουργηθούν νέες αίθουσες και πρέπει να γίνει προγραμματισμός για να ανεγερθούν νέες αίθουσες. Η λύση των προκατασκευασμένων αιθουσών δεν είναι λύση».

Όσον αφορά για το Δημοτικό ο κ.Αρμένης αναφέρει «Μας απέρριψαν το πρώτο τεμάχιο γης που εισηγηθήκαμε για την ανέγερση νέου δημοτικού σχολείου λόγω του ότι ήταν πλησίον λίμνης. Σε άλλα σημεία οχι στα όρια των Λιβαδιών , η λίμνη απέχει πιο λίγα μέτρα από το πρώτο τεμάχιο που προτάθηκε και εκεί είχαν δοθεί και άδειες για ανέγερση κατοικιών, πρατηρίου και εστιατορίου και άδεια επέκτασης ξενοδοχείου. Μετά την απόρριψη, εξευρέθηκε άλλο τεμάχιοΖητούμε από τα αρμόδια τμήματα, να εγκριθεί το νέο τεμάχιο που προτάθηκε, από τη στιγμή που συμφωνούμε και οι τρεις τοπικές αρχές, Δήμος Λιβαδιών, Δήμος Λάρνακας και Ορόκλινης. Ευελπιστούμε οι αρμόδιοι να το αποδεχτούν διότι αργήσαμε πολύ στην ανέγερση του δημοτικού σχολείου. Πιστεύουμε ότι φτάσαμε κοντά σε μια απόφαση νοουμένου ότι τα κάποια αρμόδια τμήματα δεν θα σταθούν τροχοπέδη στην ανέγερση του δημοτικού».

Το ThemaOnline εξασφάλισε την επιστολή η οποία έχει σταλθεί στην Υπουργό Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, και παρουσιάζει αποσπάσματα από αυτήν. 


Σε συνέχεια της επιστολής αναφέρεται ξεκάθαρα τα προβλήματα που προκύπτουν από τον υπερπληθυσμό των σχολείων, ανάμεσα σε αυτά και θέματα παραβατικότητας, καθώς είναι αδύνατον όπως αναγράφεται οι καθηγητές να μπορούν να αντεπεξέλθουν με τόσους μαθητές.

Τέλος, μέσα από την επιστολή η Συντονιστική Επιτροπή συνδέσμου γονέων των σχολείων καλεί την Υπουργό να ιεραρχήσει το πιο πάνω θέμα ως μια από τις πλέον επείγουσες προτεραιότητες και να έρθει σε επικοινωνία με τους Συνδέσμους όπως και με λύσεις.

Επιπρόσθετα η Επιτροπή, δημοσίευσε και Δελτίο Τύπου, στις 21 Μαρτίου ενημερώνοντας για την στάση μαθημάτων στις 27 Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συνωστισμός στον ΔΗΣΥ για τη θέση του αναπληρωτή Προέδρου - Στην Πινδάρου ο Αναστασιάδης

Ζητά στοιχεία για ΜΕΔ και πωλήσεις δανείων σε εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων η Βουλή – Απέστειλε επιστολή στον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας

Έχεις οφειλές για ηλεκτρικό ρεύμα και θες να αλλάξεις προμηθευτή; Δεν θα μπορείς να το πράξεις, εάν δεν τις εξοφλήσεις πρώτα

Πήγε να «πουλήσει» προστασία και απειλούσε τον ιδιοκτήτη υποστατικού - Συνελήφθη 28χρονος

Νέα υπόθεση απάτης - Παρίστανε τον γιατρό και απέσπασε χιλιάδες ευρώ από 76χρονη

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top