ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι δυσκολίες προσβασιμότητας ΑμεΑ σε χώρους υγιεινής στις Φοινικούδες - Νέο έργο για ανάπλαση - «Είμαστε πολύ αυστηροί με τις νέες άδειες»

Οι δυσκολίες προσβασιμότητας ΑμεΑ σε χώρους υγιεινής στις Φοινικούδες - Νέο έργο για ανάπλαση - «Είμαστε πολύ αυστηροί με τις νέες άδειες»

Η προσβασιμότητα ατόμων ΑμεΑ , αποτελεί θέμα συζήτησης τα τελευταία χρόνια, καθώς αρκετά κτίρια, δεν έχουν εφαρμόσει τις τεχνικές προδιαγραφές σύμφωνα με τα σχέδια και άδειες.

Οι Φοινικούδες στην Λάρνακα, σύμφωνα με παράπονα ατόμων ΑμεΑ είναι μια περιοχή με δυσκολίες προσβασιμότητας σε χώρους υγιεινής σε καφετέριες και εστιατόρια. Στα περισσότερα υποστατικά, οι χώροι υγιεινής βρίσκονται στον δεύτερο όροφο και είναι προσβάσιμες μόνο με σκάλες.

Δυσκολία προσβασιμότητας στο κέντρο της Λάρνακας από άτομα ΑμεΑ - Πρόβλημα με χώρους υγιεινής

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου, Λαμπριανίδης Δημήτρης στο ThemaOnline:

«Θέλουμε τα καταστήματα τα οποία παράνομα αδειοδοτήθηκαν ενώ δεν έχουν προσβάσιμους χώρους υγιεινής να το διορθώσουν. Σε συνεδρία στο παρελθόν που είχαμε με τον πρώην Δήμαρχο, Α.Λουρουτζιάτη και τον Δημοτικό Μηχανικό , παραδέχθηκε ο Δημοτικός Μηχανικός ότι δεν εφαρμόζαν την νομοθεσία για προσβασιμότητα. Εμείς θέλουμε να αποκατασταθεί η νομιμότητα και όσες επιχειρήσεις είχαν υποχρέωση να έχουν προσβάσιμους χώρους υγιεινής να τους δημιουργήσουν. Όπως και προσβασιμότητα στα καταστήματα. Κατανοούμε ότι όλη η σειρά των καταστημάτων αποτελείται από παλιά κτίρια, αλλά στον εφικτό βαθμό πρέπει να γίνουν προσβάσιμα.

Έχουμε δει καταστήματα τα οποία δημιούργησαν πρόσβαση και είναι προς τιμή τους, αλλά δεν πρέπει το θέμα πρόσβασης να μένει στην καλή διάθεση μιας επιχείρησης, πρέπει να θεωρείται από τα δεδομένα που πρέπει να υλοποιήσει.

Εκτιμούμε το ενδιαφέρον του νυν Δημάρχου Ανδρέα Βύρα, για αυτά τα θέματα. Η ανακατασκευή που θα γίνει στο πάτωμα των Φοινικούδων και στο Μακένζυ είναι κάτι που θεωρούμε αρκετά σημαντικό διότι η φθορά που έχουν υποστεί τα υλικά στο πάτωμα σε κάποια σημεία δημιουργούν κίνδυνο για άτομα σε τροχοκάθισμα. Βέβαια πρέπει να έχουμε στην έννοια μας και τον κόσμο που περπατά με δυσκολία και πολύ εύκολα μπορεί να σκουντουφλήσει και να τραυματιστεί. για αυτό τα δάπεδα σε τέτοιους χώρους πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση.

Συζητήσαμε μαζί με τον Δήμαρχο σε συνάντηση μας την Πέμπτη, για την προσβασιμότητα σε κοινόχρηστους χώρους υγιεινής και μας ενημέρωσε ότι υπάρχουν δημόσιοι χώροι υγιεινής σε παρόδους των Φοινικούδων που μπορούν να εξυπηρετήσουν κόσμο που επισκέπτεται την περιοχή. Τονίσαμε την ανάγκη να είναι καθαρά ανα πάσα στιγμή και μας διαβεβαίωσε ότι υπάρχει προσωπικό συνεχώς για την καθαριότητα τους. Όλοι οι πολίτες εκτιμούν όταν επισκέπτονται Δημόσιους χώρους Υγιεινής να είναι καθαροί».

«Είμαστε πολύ αυστηροί με τις νέες άδειες , σε εξέλιξη το έργο ΑμεΑ 2 για προσβασιμότητα στο κέντρο της Λάρνακας»

Για τα νέα έργα και την προσβασιμότητα ΑμεΑ σε διάφορα κεντρικά σημεία στη Λάρνακα, μίλησε ο Δήμαρχος Λάρνακας , Ανδρέας Βύρας, στο ThemaOnline, αναφέροντας ότι «Είμαστε πολύ αυστηροί με τις νέες άδειες, ώστε να τηρούνται οι πρόνοιες της νομοθεσίας για προσβασιμότητα. Έχουμε θέμα με κάποια καταστήματα τα οποία έχουν παλιές άδειες. Οι Φοινικούδες είναι μια παλιά περιοχή και υπάρχουν καταστήματα που εκδόθηκαν με άδειες όπου τότε δεν υπήρχαν αυτές οι πρόνοιες στη νομοθεσία. Αναφερόμαστε σε αρκετά χρόνια πριν. Λόγω και του μεγέθους τους υπάρχουν λειτουργικές δυσκολίες να δημιουργηθούν χώροι υγιεινής/τουαλέτες. Ωστόσο δημιουργήσαμε πολλές δημόσιες τουαλέτες στο κέντρο της Λάρνακας, τουλάχιστον πέντε»

Όσον αφορά για την καθαριότητα ο κ.Βύρας ανέφερε «Λαμβάνουμε συγχαρητήρια για την καθαριότητα των δημόσιων χώρων υγιεινής », καθώς όπως εξήγησε υπάρχει συνεχώς προσωπικό που έχει αναλάβει την συνεχή φροντίδα καθαριότητας.

Τέλος, αναφέρθηκε στο έργο "ΑμεΑ 2" για προσβασιμότητα που αφορούν ανάπλαση οδών και έργα για διευκόλυνση ΑμεΑ, με πλακόστρωτα και ο,τι άλλο είναι αναγκαίο σε όλο το εμπορικό κέντρο της Λάρνακας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top