ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Σφαγή» για τη θέση του Επιτρόπου Διοικήσεως

«Σφαγή» για τη θέση του Επιτρόπου Διοικήσεως

Μακρύς είναι ο κατάλογος των ενδιαφερομένων για τη θέση του Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του οποίου η θητεία λήγει στις 20 Απριλίου.

Ανάμεσα στους ενδιαφερομένους είναι και η νυν Επίτροπος, Μαρία Στυλιανού Λοττίδη, η οποία ολοκλήρωσε την πρώτη εξαετή θητεία. Διορίστηκε το 2017 από τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη. Είναι από τις λίγες θέσεις αξιωματούχων που χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη του Νομοθετικού Σώματος, μια πρακτική που εφαρμόζεται σε διάφορες άλλες χώρες αλλά και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου μάλιστα οι προτεινόμενοι για διορισμό περνούν από διαδικασία ακρόασης.

Ο θεσμός του Επιτρόπου Διοικήσεως πρωτοξεκίνησε στην Κύπρο τον Μάρτιο του 1991, επί προεδρίας Γιώργου Βασιλείου και το πρώτο παράπονο υποβλήθηκε στις 20 Απριλίου του ίδιου χρόνου. Πρώτος Επίτροπος ήταν ο Νίκος Χαραλάμπους. Τον διαδέχθηκε το 1998 η Ηλιάνα Νικολάου, η οποία υπηρέτησε μέχρι το 2011. Τρίτη Επίτροπος ήταν η Ελίζα Σαββίδου και τέταρτη η Μαρία Στυλιανού Λοττίδη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top