Συνάντηση ΠτΔ - ΠτΒ: «Θετικός ο Συναγερμός για άρση του αδιεξόδου στο κυπριακό, θα λειτουργήσει υποστηρικτικά»

Συνάντηση ΠτΔ - ΠτΒ: «Θετικός ο Συναγερμός για άρση του αδιεξόδου στο κυπριακό, θα λειτουργήσει υποστηρικτικά»

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου είχε σήμερα συνάντηση υπό τη νέα της ιδιότητα ως Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, συζητήθηκαν ευρύτερα θέματα πολιτικής και εσωτερικής διακυβέρνησης.

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης η κ. Δημητρίου επανέλαβε τη θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού ότι θα είναι στην υπεύθυνη αντιπολίτευση. Επεσήμανε δε, ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός αντιμετωπίζει θετικά τη νέα προσπάθεια για άρση του αδιεξόδου στο κυπριακό και θα λειτουργήσει υποστηρικτικά σε σχέση με την αναθέρμανση της διαδικασίας για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Η κ. Δημητρίου ανακοίνωσε επίσης μια νέα πρωτοβουλία του Δημοκρατικού Συναγερμού για έναρξη διαλόγου με την κοινωνία σε σχέση με το πλαίσιο και τις προοπτικές λύσης στο κυπριακό, επισημαίνοντας και τις σχετικές αναφορές στις εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ. Είναι αναγκαίο, υπογράμμισε, να μιλήσουμε επιτέλους με ειλικρίνεια στους πολίτες, καθιστώντας τους κοινωνούς, στις επιδιώξεις μας σε σχέση με τη βάση λύσης του κυπριακού.

Η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, σημείωσε την αναγκαιότητα για πολιτική συνεννόηση με ελληνοκυπριακά και τουρκοκυπριακά κόμματα και άλλους φορείς, καθώς επίσης και με ευρωπαϊκά και διεθνή φόρουμ, που συμμερίζονται το όραμα για επανένωση της Κύπρου στο πλαίσιο της βάσης λύσης για ΔΔΟ, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Δείτε το βίντεο:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σύσκεψη αρχηγών πριν από την άφιξη Γκουτέρες: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στο Κυπριακό

Σύσκεψη αρχηγών πριν από την άφιξη Γκουτέρες: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στο Κυπριακό

Με στόχο τον καλύτερο συντονισμό ενόψει της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο Πρόεδρος θα ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες.