ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στα χέρια της Υπ. Δικαιοσύνης τις επόμενες ημέρες το πόρισμα για Κατσουνωτό - Τι γίνεται στην περίπτωση που προκύπτουν πειθαρχικά παραπτώματα

Στα χέρια της Υπ. Δικαιοσύνης τις επόμενες ημέρες το πόρισμα για Κατσουνωτό - Τι γίνεται στην περίπτωση που προκύπτουν πειθαρχικά παραπτώματα

Στα χέρια της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Άννας Κουκκίδη Προκοπίου θα βρίσκεται τις επόμενες ημέρες το πόρισμα της πειθαρχικής έρευνας, που διενεργήθηκε με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα, κατά του ανώτερου αξιωματικού της Αστυνομίας, Μιχάλη Κατσουνωτού.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ το πόρισμα μελετάται αυτή τη στιγμή από τον Αρχηγό της Αστυνομίας, Στέλιο Παπαθεοδώρου, ο οποίος σύντομα θα ετοιμάσει έκθεση με τις δικές του εισηγήσεις, την οποία στη συνέχεια θα αποστείλει στην αρμόδια Υπουργό για μελέτη.

Σύμφωνα με έγκυρη πηγή η Υπουργός Δικαιοσύνης αφού παραλάβει την έκθεση θα τη μελετήσει και θα προβεί στις ανάλογες ενέργειες.

Δηλαδή, στην περίπτωση που προκύπτουν πειθαρχικά παραπτώματα θα διορίσει τριμελή Πειθαρχική Επιτροπή, η οποία όταν ολοκληρώσει με τη σειρά της την έρευνα θα αποστείλει νέο πόρισμα στην Υπουργό.

Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή αν η Υπουργός κρίνει ότι δεν δικαιολογείται πειθαρχική δίωξη, τότε η υπόθεση θα κλείσει.

Η τριμελής Επιτροπή, αναφέρει στο ΚΥΠΕ η ίδια πηγή, θα απαρτίζεται από έναν Ανώτερο Λειτουργό της Νομικής Υπηρεσίας, ένα Ανώτερο Λειτουργό από τη Δημόσια Υπηρεσία και έναν Ανώτερο αξιωματικό της Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι οι διορισθέντες της τριμελούς Επιτροπής, αν ισχύσει η πρώτη περίπτωση, θα πρέπει να είναι όλοι μεγαλύτερης βαθμολογικής κλίμακας από τον Μιχάλη Κατσουνωτό.

Στον Αρχηγό από την περασμένη εβδομάδα το πόρισμα του ερευνώντα αξιωματικού

Στο μεταξύ, ο ερευνών αξιωματικός που διορίστηκε, για να εξετάσει κατά πόσον προκύπτουν πειθαρχικά αδικήματα από τις ενέργειές του Μιχάλη Κατσουνωτού, έχει παραδώσει το πόρισμά του στον Αρχηγό της Αστυνομίας την περασμένη εβδομάδα.

Η ίδια πηγή ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι ο Αρχηγός Αστυνομίας, ο οποίος αυτή τη στιγμή μελετά το πόρισμα και τις εισηγήσεις του αξιωματικού, που διερεύνησε τα όσα καταγράφονται στο πόρισμα του ποινικού ανακριτή Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, έχει την ευχέρεια να συμφωνήσει ή και να διαφωνήσει με τις εισηγήσεις του και ανάλογα να προβεί στις δικές του εισηγήσεις στην έκθεση, που θα αποστείλει στην Υπουργό Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι το πόρισμα Αιμιλιανίδη, που αποστάλθηκε τότε στον Γενικό Εισαγγελέα, αναφερόταν σε ποινικά αδικήματα σε βάρος του Μιχάλη Κατσουνωτού.

Ωστόσο, ο Γενικός Εισαγγελέας είχε αποφασίσει να μην προχωρήσει στην ποινική του δίωξη, αφού όπως είχε ανακοινώσει «δεν εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον με την προώθηση ποινικής υπόθεσης εναντίον του κ. Κατσουνωτού».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top