ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψάχνει αγοραστή (και) για το 4ο διαμέρισμα στην Αθήνα ο Δήμος Λάρνακας

Ψάχνει αγοραστή (και) για το 4ο διαμέρισμα στην Αθήνα ο Δήμος Λάρνακας

Δυσκολεύεται αφάνταστα ο Δήμος Λάρνακας να εξεύρει αγοραστή για το 4ο διαμέρισμα που διατηρεί στην Αθήνα. Ήδη έχει προχωρήσει σε νέα προκήρυξη προσφορών, αλλά το ενδιαφέρον παραμένει μηδαμινό.

Πρόκειται για το τελευταίο από τα συνολικά τέσσερα διαμερίσματα που έχει ο Δήμος της Λάρνακας στην ελληνική πρωτεύουσα. Κι ενώ έχει επιτευχθεί η συμφωνία πώλησης για τα υπόλοιπα τρία διαμερίσματα, παραμένει απούλητο το ακίνητο που βρίσκεται στην οδό Γριβαίων, για το οποίο ο Δήμος Λάρνακας προέβη προ ημερών στην τέταρτη κατά σειρά προκήρυξη πρόσκλησης υποβολής προσφορών, με την ελπίδα να εξευρεθεί αγοραστής. Το συγκεκριμένο διαμέρισμα έχει συνολικό εμβαδόν 38 τετραγωνικά μέτρα και βρίσκεται σε ημιυπόγειο πολυκατοικίας πλησίον της Γαλλικής Σχολής, πίσω από το πολιτικό νοσοκομείο. Με τη νέα προκήρυξη, ημερομηνίας 28 Μαρτίου 2023, ο Δήμος Λάρνακας καλεί τους ενδιαφερόμενους αγοραστές να υποβάλουν τις προσφορές τους μέχρι τις 21 Απριλίου του τρέχοντος έτους, με την ελπίδα αυτή τη φορά να υπάρξει σοβαρό ενδιαφέρον και η τοπική αρχή ν’ απαλλαγεί οριστικά και απ’ αυτήν την εκκρεμότητα.

Μέσω κληροδοτήματος

Για το θέμα των διαμερισμάτων στην Αθήνα, το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας αποφάσισε προ μερικών μηνών να προχωρήσει στην πώληση τριών εκ των τεσσάρων ακινήτων και αυτό το διάστημα εκκρεμεί μονάχα η επίσημη μεταβίβασή τους στους αγοραστές. Εκκρεμεί, ωστόσο, η πώληση του τέταρτου διαμερίσματος, καθότι μετά από τρείς δημοσιεύσεις για πώλησή του, δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον.

Θυμίζουμε, ότι η ακίνητη περιουσία στην ελληνική πρωτεύουσα έγινε ιδιοκτησία του Δήμου Λάρνακας μέσω του κληροδοτήματος του ευεργέτη Ζαχαρία Κωνσταντίνου. Η απόφαση για πώληση των διαμερισμάτων λήφθηκε αφού προηγουμένως είχαν εξαντληθεί όλα τα άλλα περιθώρια καλύτερης αξιοποίησής τους προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος. Είναι γεγονός πως εδώ και μία 20ετία παρατηρήθηκε μια κατάσταση αβεβαιότητας και… θολούρας ως προς την διαχείριση των διαμερισμάτων στην Αθήνα. Και τούτο, διότι πέραν του ρετιρέ στην οδό Σκουφά, που βρίσκεται σε σχετικά καλή κατάσταση, τα υπόλοιπα τρία διαμερίσματα του Δήμου Λάρνακας είναι σε κακή κτηριακή κατάσταση και χρειάζονται εργασίες συντήρησης.

Είναι γι’ αυτό τον λόγο που εγκαταλείφθηκε η ιδέα της ενοικίασης και αποφασίστηκε η πώλησή τους. Ο Δήμος Λάρνακας βάζει στα ταμεία του περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ από την πώληση των τριών διαμερισμάτων, ενώ το ποσό αυτό θ’ αυξηθεί εφόσον καταφέρει να πωλήσει και το τέταρτο ακίνητο. Χρήματα που θεωρούνται τονωτική ένεση για τα δημοτικά ταμεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top