ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δωρεάν πρόγευμα το 10% των μαθητών λάμβανε το 2012 - 2013

Δωρεάν πρόγευμα το 10%  των μαθητών λάμβανε το 2012 - 2013

Ο αριθμός των δικαιούχων μαθητών που λάμβαναν δωρεάν πρόγευμα κατά τη σχολική χρονιά 2012-2013 ανερχόταν στις 10.500 περίπου και αντιπροσώπευε το 10% του συνολικού μαθητικού πληθυσμού, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για το 2014.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, από το Δεκέμβριο του 2012, λόγω της οικονομικής κρίσης, προέκυψε ανάγκη για παροχή προγεύματος στους μαθητές των δημόσιων σχολείων όλων των βαθμίδων, που χρήζουν βοήθειας.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2012-2013, έγιναν χρηματικές δωρεές από ιδιώτες και εταιρείες στο ταμείο της Μαθητικής Πρόνοιας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, για τη σίτιση των μαθητών που χρειάζονταν βοήθεια.

Σύμφωνα με την έκθεση, η παροχή σάντουιτς στους μαθητές κατά τη σχολική χρονιά 2013-2014 άρχισε από την πρώτη εργάσιμη ημέρα της σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο του 2013, ενώ η παροχή φρέσκου παστεριωμένου σοκολατούχου γάλακτος άρχισε από τις 2 Φεβρουαρίου 2014.

Σημειώνεται ότι σε ηλεκτρονική πλατφόρμα που λειτούργησε για το σκοπό αυτό, οι Διευθυντές των Σχολείων δήλωναν τις ανάγκες των μαθητών τους σε σάντουιτς και φρέσκο, παστεριωμένο σοκολατούχο γάλα, και στη συνέχεια, ανάλογα με τον φορέα που σίτιζε το κάθε σχολείο, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού προέβαινε σε όλες τις δέουσες ενέργειες ώστε 13.317 μαθητές που έχρηζαν βοήθειας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (Προδημοτική, Δημοτική, Μέση και Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση), δηλαδή ποσοστό 12% του μαθητικού πληθυσμού, να λαμβάνουν σάντουιτς και 11.085 να πίνουν φρέσκο, παστεριωμένο σοκολατούχο γάλα
καθημερινά.

Στην έκθεση αναφέρεται, τέλος, ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού έχει καταφέρει, σε συνεργασία με πολλούς άλλους φορείς, να καλύψει τις ανάγκες σίτισης όλων των δηλωμένων μαθητών που χρήζουν βοήθειας σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top