ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναβάλλεται για τρεις μήνες η αύξηση τελών ελλιμενισμού στη μαρίνα Λάρνακας

Αναβάλλεται για τρεις μήνες η αύξηση τελών ελλιμενισμού στη μαρίνα Λάρνακας

Σε αναβολή για τρεις μήνες της αύξησης των τελών ελλιμενισμού των σκαφών στη μαρίνα Λάρνακας προχώρησε η Kition Ocean Holdings, η οποία χαιρετίζει την άρση των κινητοποιήσεων από την Παγκύπρια Ένωση Ακτοπλοϊκών Σκαφών.

Σε γραπτή ανακοίνωση της η εταιρεία αναφέρει ότι «εκφράζουμε τη βούληση να παραμείνουμε σε διαρκή εποικοδομητικό διάλογο με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη ώστε να επιλύουμε τυχόν προβλήματα που προκύπτουν».

Σε ένδειξη καλής θέλησης, προστίθεται, η εταιρεία προχώρησε άμεσα «στη δημιουργία διαδρόμου πλησίον της ξύλινης αποβάθρας, από όπου μπορούν να διέρχονται οι ακτοπλόοι και οι πελάτες τους με ασφάλεια και διασφάλιση διαρκούς πρόσβασης των επιβατών στα κρουαζιερόπλοια κατά της τρεις φάσεις της κατασκευαστικής περιόδου. Ακόμα η εταιρεία προχώρησε στην αναβολή για τρεις μήνες της αύξησης των τελών ελλιμενισμού των σκαφών στην μαρίνα Λάρνακας και στην παραχώρηση χώρου στην είσοδο της μαρίνας για δωρεάν τοποθέτηση πινακίδων με τις διαφημίσεις των τουριστικών σκαφών».

Επίσης η Kition Ocean Holdings προχώρησε «σε μεσολάβηση προς το Δήμαρχο Λάρνακας Αντρέα Βύρα, για μετακίνηση των περιπτέρων των ακτοπλόων σε περίοπτη θέση επί της λεωφόρου Αθηνών, ώστε να προωθούν το προϊόν τους και να προσελκύουν πελάτες. Η απάντηση του Δημάρχου υπήρξε θετική για συνεννόηση με τους ακτοπλόους».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι ενέργειες στις οποίες προέβη η εταιρεία «δεν διαφέρουν από τα όσα συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν στην τελευταία συνάντηση με την Παγκύπρια Ένωση Ακτοπλόων και επαναλήφθηκαν την Τρίτη 25 Απριλίου, κατά τη μεσολάβηση του ΓΔ του Υπουργείου Μεταφορών. Η παρέμβαση του κ. Νικολαϊδη εξομάλυνε την ένταση και τερματίστηκε το κλείσιμο του λιμανιού, κίνηση η οποία θα μπορούσε να αποφευχθεί».

Η εταιρεία επαναλαμβάνει τη θέση της «για την επικινδυνότητα της αποβάθρας, η οποία μετατράπηκε σε εργοτάξιο, γι’ αυτό και η αναβάθμιση θα γίνεται τμηματικά, τηρουμένων όλων των κανόνων ασφάλειας. Εκκληση μας όπως η χρήση του διαδρόμου γίνεται αυστηρά χωρίς παρεκκλίσεις».

Αφού σημειώνει πως «θεωρούμε τους ακτοπλόους βασικούς εταίρους και επουδενί επιθυμούμε ή επιδιώκουμε την απομάκρυνση τους από την μαρίνα Λάρνακας» η Kition Ocean Holdings απολογείται «για τυχόν ταλαιπωρία η οποία είναι δικαιολογημένη στο πλαίσιο της κατασκευής μιας από τις μεγαλύτερες αναπτύξεις στην Κύπρο».

Σημειώνει ακόμα ότι η εταιρεία «θα προχωρεί σε διαρκή ενημέρωση των επηρεαζόμενων και των πολιτών για την πρόοδο των εργασιών ανά φάσεις και θα ανακοινώνει έγκαιρα τις όποιες αλλαγές προκύπτουν. Η προσπάθεια μας εστιάζει στη συνέχιση της αποπεράτωσης του μεγαλόπνοου έργου που θα έχει πολλαπλά οφέλη για την πόλη της Λάρνακας και για τον τόπο μας».

Η εταιρεία εκφράζει «θερμές ευχαριστίες στον Υπουργό Μεταφορών Αλέξη Βαφειάδη, τον ΓΔ του Υπουργείου Γιάννη Νικολαΐδη και τον Δήμαρχο Λάρνακας Αντρέα Βύρα, για τις παρεμβάσεις τους προς τερματισμό της όποιας ταλαιπωρίας και αποφυγή επιβάρυνσης της οικονομίας».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top