ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρώτο «χαστούκι» Βουλής σε Χριστοδουλίδη – Απορρίφθηκε ομόφωνα η αναπομπή του Νόμου για τις Τουρκοκυπριακές Περιουσίες

Πρώτο «χαστούκι» Βουλής σε Χριστοδουλίδη – Απορρίφθηκε ομόφωνα η αναπομπή του Νόμου για τις Τουρκοκυπριακές Περιουσίες

Το πρώτο δυνατό «χαστούκι» από τη Βουλή, δέχθηκε σήμερα (27/4) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Ολομέλεια του Σώματος να απορρίπτει ομόφωνα την αναπομπή του νόμου για τις Τουρκοκυπριακές περιουσίες.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έμεινε εκτεθειμένος και από τα κόμματα που τον στηρίζουν, με Βουλευτές του ΔΗΚΟ και της ΔΗΠΑ, μάλιστα, να εκφράζουν την διαφωνία τους με την κίνηση του.

Σε τοποθετήσεις τους πριν από την ψηφοφορία, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων, Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Νίκος Κέττηρος, αφού εξήγησε τους λόγους που το κόμμα του διαφωνεί με τους λόγους που επικαλείται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την αναπομπή του Νόμου, τονίζοντας ότι το ΑΚΕΛ θα την καταψηφίσει.

Ο εισηγητής της πρότασης νόμου που αναπέμφθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Βουλευτή του ΔΗΚΟ, Νίκος Γεωργίου, εξέφρασε έκπληξη, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μία αναπομπή που ακυρώνει και η ανακόλουθη με την πολιτική της Κυβέρνησης, ανακοινώνοντας ότι ο ΔΗΣΥ θα καταψηφίσει την αναπομπή.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρίστος Σενέκης, εξέφρασε κι αυτός τη διαφωνία του με την αναπομπή, σημειώνοντας ότι το κόμμα θα την καταψηφίσει.

Ο Βουλευτής της ΔΗΠΑ, Μιχάλης Γιακουμή, κάλεσε την Κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφασή της σχετικά με την αναπεμφθείσα πρόταση νόμου, γνωστοποιώντας ότι η Παράταξη θα καταψηφίσει την αναπομπή.

Ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ, Σωτήρης Ιωάννου, εξέφρασε κι αυτός με τη σειρά του τη διαφωνία του κόμματος με την αναπομπή, αναφέροντας ότι το Κίνημα θα απορρίψει την αναπομπή.

Σημειώνεται πως, στόχος της πρότασης νόμου που ψηφίστηκε πριν δύο βδομάδες και αναπέμφθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ήταν η τροποποίηση του «περί Τουρκοκυπριακών Περιουσιών (Διαχείριση και Άλλα Θέματα) (Προσωρινές Διατάξεις) Νόμου», ώστε προτού παραχωρηθεί σε οποιοδήποτε δικαιούχο τουρκοκυπριακή ακίνητη ιδιοκτησία για σκοπούς στέγασης ή επαγγελματικής χρήσης, ο Κηδεμόνας Τουρκοκυπριακών Περιουσιών για σκοπούς ασφάλειας να μεριμνά για την εκπόνηση σχετικής μελέτης αναφορικά με τη στατική επάρκεια του συγκεκριμένου ακινήτου, ρύθμιση η οποία κρίνεται αναγκαία, λόγω της διαπίστωσης ότι ο Κηδεμόνας Τουρκοκυπριακών Περιουσιών παραχωρεί τουρκοκυπριακές περιουσίες σε δικαιούχους οι οποίες χρήζουν σημαντικών επιδιορθώσεων ή/και αναβαθμίσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top