ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Άμυνας: Οφείλουμε να αγωνιζόμαστε για λύση του Κυπριακού και απελευθέρωση

Υπ. Άμυνας: Οφείλουμε να αγωνιζόμαστε για λύση του Κυπριακού και απελευθέρωση

Οφείλουμε να αγωνιζόμαστε για λύση του Κυπριακού και απελευθέρωση του τόπου μας, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας, Μιχάλης Γιωργάλλας προσθέτοντας πως δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε και να βολευτούμε με το απαράδεκτο στάτους κβο της παρατεταμένης παράνομης κατοχής και την προσπάθεια της Τουρκίας για επιβολή διχοτόμησης.

Σε χαιρετισμό του σε τελετή για την τελετή κατάθεσης του θεμέλιου λίθου του Μνημείου των 33 Πεσόντων και Αγνοουμένων Περιστερωνοπηγιωτών κατά την τουρκική εισβολή του 1974, στο δρόμο Ψευδά – Μοσφιλωτής, ο κ. Γιωργάλλας δήλωσε ότι «με πόνο και οδύνη, η μνήμη επιστρέφει σήμερα στην αγαπημένη κατεχόμενη γη μας, στις σκλαβωμένες πόλεις και τα χωριά μας.»

Πρόσθεσε ότι παρά το γεγονός ότι «τα κατοχικά στρατεύματα και τα συρματοπλέγματα της ντροπής μολύνουν την πατρώα μας γη για μισό σχεδόν αιώνα, στερώντας από μας, παράνομα και αδίστακτα, τα σπίτια και τις περιουσίες μας, συνεχίζουμε αγόγγυστα να κρατάμε στο μυαλό και στις καρδιές μας τις αναμνήσεις από αυτά, σαν πολύτιμο θησαυρό».

Σημείωσε ακόμα ότι «δέκα χρόνια μετά τα γεγονότα του ‘63 και ‘64 και την ηρωική αντίσταση του κυπριακού Ελληνισμού για αποτροπή της κατάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι λανθασμένοι χειρισμοί, ο εμφύλιος αλληλοσπαραγμός, η προδοσία και το πραξικόπημα του 1974, έδωσαν στον ιταμό εισβολέα την ευκαιρία να υλοποιήσει τον σχεδιασμό του και να εισβάλει στην Κύπρο».

Επισήμανε ότι πολλοί ήταν αυτοί που πλήρωσαν με το αίμα τους ή αγνοούνται, κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής του 1974 μεταξύ αυτών και πολλοί Περιστερωνοπηγιώτες.

Οι οικογένειες τους, συνέχισε, «όπως και οι υπόλοιπες οικογένειες των αγνοουμένων μας, αναμφίβολα πληρώνουν το βαρύτερο τίμημα σ’ ολόκληρο το δράμα της κυπριακής τραγωδίας, αυτό της εναγώνιας προσμονής της διακρίβωσης της τύχης των αγαπημένων τους προσώπων».

Ωστόσο, παρά τις κακουχίες και τις συνεχείς δοκιμασίες, είπε ο Υπουργός «δηλώνουμε κατηγορηματικά πως δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε και να βολευτούμε με το απαράδεκτο στάτους κβο της παρατεταμένης παράνομης κατοχής και την προσπάθεια εκ μέρους της Τουρκίας για επιβολή μιας αργόσυρτης και σιωπηλής διχοτόμησης».

«Η παρουσία μας στην εκδήλωση αποδεικνύει περίτρανα ότι η θέλησή μας για απελευθέρωση της πατρίδας δεν έχει υποστεί αλλοίωση και δεν θα επιτρέψουμε στις δυσκολίες, στην κόπωση και την απογοήτευση να μας κυριεύσουν» δήλωσε.

Μπορούμε και οφείλουμε, σημείωσε «να συνεχίσουμε να πιστεύουμε και να αγωνιζόμαστε, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για λύση του κυπριακού και απελευθέρωση του τόπου μας».

Το «Μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων» τόνισε ο κ. Γιωργάλλας «θα συμβολίζει την αιώνια εκτίμηση των κατοίκων της Περιστερωνοπηγής, αλλά και ολόκληρου του κυπριακού Ελληνισμού, σ’ αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για την υπεράσπιση της πατρίδας και την προάσπιση των ιδανικών της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας και της δικαιοσύνης, το τραγικό εκείνο θέρος του 1974».

«Συνάμα θα αποτελεί υπόμνηση της δικής μας ευθύνης και του χρέους που έχουμε έναντι της ιστορίας μας, των ηρωικών μας προγόνων και των μελλοντικών γενιών, να παραμείνουμε όρθιοι και ακλόνητοι στον αγώνα που διεξάγουμε, μέχρι την τελική δικαίωση», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top