ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τούρκος Υπουργός: Σε περίπτωση λύσης θα δοθεί νερό και στους Ε/κ

Τούρκος Υπουργός: Σε περίπτωση λύσης θα δοθεί νερό και στους Ε/κ

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου το νερό που θα μεταφέρεται από την Τουρκία με αγωγούς θα έχει διανεμηθεί σε όλες τις περιοχές στα κατεχόμενα, είπε σε δηλώσεις του ο Τούρκος Υπουργός Δασών και Υδάτων Βεϊσέλ Έρογλου, ο οποίος βρίσκεται για μονοήμερη παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα για να λάβει μέρος στην τελετή εφαρμογής του τελευταίου μέρους του αγωγού, στο πλαίσιο του έργου μεταφοράς νερού από την Τουρκία στο ψευδοκράτος.

Σημείωσε ακόμα ότι μετά την ολοκλήρωση του έργου της μεταφοράς του νερού θα αρχίσει και η διαδικασία σχεδιασμού της μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας από την Τουρκία στα κατεχόμενα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, μέχρι στιγμής οι αγωγοί μετέφεραν πιλοτικά θαλάσσιο νερό ενώ μετά την τελετή οι αρμόδιοι θα αδειάσουν το θαλάσσιο νερό και εντός δέκα ημερών αναμένεται να αρχίσει να μεταφέρεται νερό από την Τουρκία στα κατεχόμενα.

Τον Τούρκο Υπουργό συνόδευαν στην επίσκεψή του στο εργοτάξιο, ο “πρέσβης” της Τουρκίας  Ντεριγιά Καμπάι και ο “υπουργός” γεωργίας Οντέρ Σενάρογλου.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους κατά τη μετακίνησή του από τη στεριά στη θαλάσσια περιοχή που υπάρχει εργοτάξιο, ο Τούρκος Υπουργός κ. Έρογλου είπε ότι το έργο αποτελεί ένα έργο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Είπε ακόμα ότι "το δικό μας καθήκον” τελειώνει στο φράγμα στο κατεχόμενο χωριό Πάναγρα.

Η διανομή και μεταφορά του νερού στα κατεχόμενα είναι καθήκον του ψευδοκράτους και του αρμόδιου “υπουργείου”, είπε.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα σε τ/κ ιστοσελίδα, το νερό σε ένα μήνα θα μεταφερθεί στην κατεχόμενη Λευκωσία και τα εγκαίνια του έργου θα τελέσουν ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον ηγέτη των Τ/κ Μουσταφά Ακιντζί.

Στις δηλώσεις του, ο Τούρκος Υπουργός είπε ακόμα ότι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους το νερό θα έχει φτάσει σε όλες τις κατεχόμενες περιοχές.

Σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού, το νερό θα δίνεται και στους Ε/κ , είπε και πρόσθεσε ότι “το νερό θα εξυπηρετήσει την ειρήνη”.

Μετά την εφαρμογή του τελευταίου κομματιού, οι αγωγοί ενώθηκαν μεταξύ τους και τοποθετήθηκαν στη θάλασσα ενώ λίγες ώρες αργότερα αναμένεται οι αγωγοί να φτάσουν στο βυθό στα 1,430 μέτρα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top