ΔΙΕΘΝΗ

Ψήφισε το περίπου 60% των Τούρκων ψηφοφόρων στα κατεχόμενα

Ψήφισε το περίπου 60% των Τούρκων ψηφοφόρων στα κατεχόμενα

Η Kıbrıs (10.05.23) γράφει ότι περίπου 76 χιλιάδες Τούρκοι ψηφοφόροι άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα στα κατεχόμενα για τις προεδρικές εκλογές και τις 28ες βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στην Τουρκία την Κυριακή 14 Μάϊου 2023.

Η ψηφοφορία στα κατεχόμενα άρχισε στις 27 Απριλίου και ολοκληρώθηκε στις 21.00 η ώρα το βράδυ στις 9 Μαΐου.

Δικαίωμα ψήφου στα κατεχόμενα είχαν περίπου 142 χιλιάδες εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι, υπενθυμίζει το δημοσίευμα προσθέτοντας ότι το ποσοστό προσέλευσης πλησίασε το 60%.

Στις περασμένες τουρκικές εκλογές είχαν ψηφίσει στα κατεχόμενα 40 χιλιάδες Τούρκοι ψηφοφόροι.

Τα ψηφοδέλτια θα σταλούν με διπλωματικό σάκο στο Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο στην Άγκυρα.

Ψήφισαν συνολικά 1 εκατομμύριο 751 χιλιάδες 365 ψηφοφόροι στο εξωτερικό

Η ψηφοφορία έληξε ψες και στα υπόλοιπα εκλογικά κέντρα του εξωτερικού. Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο ανακοίνωσε ότι ψήφισαν συνολικά 1 εκατομμύριο 751 χιλιάδες 365 ψηφοφόροι.

Ο αριθμός των ατόμων που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα στις φετινές εκλογές είχε ξεπεράσει από τις 6 Μαΐου τον συνολικό αριθμό όσων ψήφισαν στο εξωτερικό στις προηγούμενες εκλογές που είχαν διεξαχθεί στην Τουρκία το 2018.

Σε περίπτωση που χρειαστεί δεύτερος γύρος για ανάδειξη του νέου Τούρκου προέδρου, η ψηφοφορία στο εξωτερικό θα διεξαχθεί από τις 20 μέχρι τις 24 Μαΐου. Στα τελωνεία η διαδικασία αυτή θα διεξαχθεί από τις 20 μέχρι τις 28 Μαΐου.

Δικαίωμα ψήφου στο εξωτερικό έχουν 3 εκατομμύρια 416 χιλιάδες 98 εγγεγραμμένοι Τούρκοι ψηφοφόροι. Ο αριθμός των ατόμων που άσκησαν πρώτη φορά το εκλογικό τους δικαίωμα στο εξωτερικό ανήλθε στις 277 χιλιάδες 646.

76 χιλιάδες ή 82 χιλιάδες;

Εξάλλου, η Kıbrıs Postası (10.05.23, kibrispostasi.com) γράφει ότι σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιους, ψήφισαν 82 χιλιάδες 587 από τις 140 χιλιάδες 111 εγγεγραμμένους Τούρκους ψηφοφόρους στα κατεχόμενα, αριθμός που αντιστοιχεί στο 58,9%.

Στις αντίστοιχες εκλογές που διεξήχθησαν στην Τουρκία το 2018, ψήφισαν στα κατεχόμενα 42 χιλιάδες 818 άτομα από σύνολο 106 χιλιάδων 446 εγγεγραμμένων Τούρκων ψηφοφόρων, δηλαδή το ποσοστό προσέλευσης ήταν 40,22%.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι στην κατεχόμενη περιοχή της Κύπρου υπήρξε μια αύξηση της τάξης των 39 χιλιάδων 769 ψηφοφόρων σε σύγκριση με εκείνους που ψήφισαν στις εκλογές του 2018, γεγονός το οποίο καθιστά την κατεχόμενη Κύπρο την περιοχή στην οποία αυξήθηκε πιο πολύ το ποσοστό συμμετοχής σε αναλογία πληθυσμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top