ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Την 1η Ιουνίου ακούει την ποινή του ο τέως Κιτίου - Ζητήθηκε επιείκεια λόγω προβλημάτων υγείας και ηλικίας

Την 1η Ιουνίου ακούει την ποινή του ο τέως Κιτίου - Ζητήθηκε επιείκεια λόγω προβλημάτων υγείας και ηλικίας

Την Πέμπτη 01 Ιουνίου, στις 11:30 το πρωί, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού θα επιβάλει ποινή στον τέως Μητροπολίτη Κιτίου, ο οποίος κρίθηκε ένοχος  μετά από κατηγορίες, ότι τον Νοέμβριο του 1981, στο γραφείο του, επιτέθηκε άσεμνα σε ανήλικη κοπέλα που ήταν τότε 16 χρόνων.  

Σήμερα (26/05), κατά την διάρκεια της αγόρευσης, ο συνήγορος  υπεράσπισης, ζήτησε επιείκεια σε πιθανή επιβολή ποινής φυλάκισης, λόγω ηλικίας και σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Μαΐου, κατά το άκουσμα της καταδικαστικής απόφασης του στο Δικαστήριο, χειροκρότησαν, ενώ μετά την διαδικασία κάποιοι επιτέθηκαν φραστικά εναντίον του. Να σημειωθεί ότι ο ίδιος ήταν απαθής , χωρίς να αντιδράσει στην απόφαση που άκουσε εναντίον του, ενώ το Δικαστήριο χαρακτήρισε υψηλής ποιότητας την μαρτυρία της παραπονούμενης. Αναφέρθηκε επίσης, ότι η μαρτυρία του ιατρού που εξέτασε πρώτος την παραπονούμενη, ήταν αξιόπιστη και ότι επίσης αμέσως μετά το συμβάν της χορήγησε ηρεμιστική ένεση.  

Αντίθετα, η μαρτυρία του κατηγορούμενου, κρίθηκε ως απογοητευτική, όπως ακούστηκε στο Δικαστήριο και ήταν άκρως ειρωνικός απέναντι στην εκπρόσωπο της κατηγορούσας αρχής. Το Δικαστήριο αποφάσισε ότι η μαρτυρία του, στερείται της πειστικότητας και δεν μπορεί να βασιστεί σε αυτή.

Νέοι ισχυρισμοί σε βάρος του

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, μετά που κρίθηκε ένοχος, έρχονται νέοι ισχυρισμοί σε βάρος του Μητροπολίτη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες και άλλες κοπέλες επικοινώνησαν με τη συγκεκριμένη κοπέλα στην οποία ισχυρίστηκαν ότι και οι ίδιες υπήρξαν θύματα άσεμνης επίθεσης από τον συγκεκριμένο ιεράρχη πριν από πολλά χρόνια αλλά ποτέ δεν προχώρησαν σε καταγγελία από φόβο ότι δεν επρόκειτο να βρουν το δίκαιο τους.

Ζητά επανεκδίκαση της υπόθεσης η παραπονούμενη που τον κατήγγειλε για βιασμό

Παράλληλα πρόθεση ν’ «ανοίξει» ξανά ο φάκελος της υπόθεσης βιασμού εξέφρασε η γυναίκα που είχε καταγγείλει τον τέως μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομο ότι την βίασε, αδίκημα που κατά τον ισχυρισμό της διαπράχθηκε τον Απρίλιο του 2011. Η υπόθεση αυτή εκδικάστηκε το 2021 ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας, το οποίο μετά από ακροαματική διαδικασία αθώωσε τον πρώην ανώτερο ιεράρχη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top