ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Xίλιες πίτες σουβλάκια δωρεάν στον Πεδουλά

Xίλιες πίτες σουβλάκια δωρεάν στον Πεδουλά

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πεδουλά και οι απόδημοι της κοινότητας διοργανώνουν την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Πέμπτη, 20 Αυγούστου, μια πρωτότυπη και άκρως… γευστική εκδήλωση στην κοινότητά τους.

Νωρίς το απόγευμα θα στρώσουν δεκάδες φουκούδες στη σειρά, θα τις γεμίσουν με κάρβουνα και όταν οι σχετικές προετοιμασίες ολοκληρωθούν, θα αρχίσουν το ψήσιμο. Στόχος τους είναι να ετοιμάσουν 1.000 πίτες με σουβλάκια, σιεφταλιές και σαλάτα, για να τις προσφέρουν εντελώς δωρεάν, τόσο στους κατοίκους της κοινότητας, όσο και στους επισκέπτες.

Όπως γράφει το «philenews» επιπλέον, θα έχουν στα ψυγεία μπίρες, αναψυκτικά και χυμούς, που επίσης θα προσφέρονται δωρεάν. Φέτος είναι η τρίτη χρονιά που διοργανώνεται αυτού τους είδους εκδήλωση στο πανέμορφο ορεινό θέρετρο και οι επιτυχίες των δύο προηγούμενων αποτελούν εγγύηση και για τη φετινή επιτυχία.

Προτού ανάψουν τα κάρβουνα, γύρω στις 6.30 το απόγευμα της ίδιας μέρας στο εκκλησάκι του Σταυρού της Φιθκιάς, που βρίσκεται στον Πεδουλά στον δρόμο προς τον Κύκκο, θα τελεσθεί αγιασμός και θα εγκαινιαστεί το εκεί παρατηρητήριο της φύσης και του τηλεσκοπίου, που έχει εγκατασταθεί εκεί.

Από το συγκεκριμένο σημείο, ο επισκέπτης μπορεί να αγναντέψει μέχρι τον κόλπο της Μόρφου, μέχρι τον Ξερό, να δει τα γύρω βουνά. Το κόστος δημιουργίας του συγκεκριμένου παρατηρητηρίου μαζί με την αγορά του τηλεσκοπίου ανήλθε περίπου στις 15 χιλιάδες ευρώ.

Μετά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, η κοινότητα Πεδουλά προγραμματίζει την προώθηση της δημιουργίας μονοπατιού της φύσης μήκους πέντε χιλιομέτρων που αναμένεται ότι θα στοιχίσει 35 χιλιάδες ευρώ. Μετά τα εγκαίνια και αφού αρχίσουν να προσφέρονται οι πίτες με τα σουβλάκια και τις σιεφταλιές στους παρευρισκόμενους, θα ξεκινήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με μουσική, τραγούδι, χορό το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τα μεσάνυκτα.

Λίγες μέρες πριν από το μεγάλο φαγοπότι της Πέμπτης και συγκεκριμένα την ερχόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθεί στον Πεδουλά η χοροεσπερίδα του Κοινοτικού Συμβουλίου και των αποδήμων με τη συμμετοχή της τραγουδίστριας Στέλλας Στυλιανού.   

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top