ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αννίτα για παραίτηση Πηλείδου: «Θα αξιοποιηθεί πολιτικά στον ΔΗΣΥ – Κάνουμε σκέψεις και θα συναποφασίσουμε»

Αννίτα για παραίτηση Πηλείδου: «Θα αξιοποιηθεί πολιτικά στον ΔΗΣΥ – Κάνουμε σκέψεις και θα συναποφασίσουμε»

Ο καθένας δικαιούται να έχει την άποψή του, οι επίσημες θέσεις του κόμματος όμως εκφράζονται από τον ΔΗΣΥ, είπε την Πέμπτη η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, σημειώνοντας ότι, παραμένει η θέση τους ως έχει εξηγηθεί από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, σε σχέση με την πρόθεση της Κυβέρνησης για μη παράταση των ελαφρύνσεων. Είπε ακόμη ότι η Νατάσα Πηλείδου θα αξιοποιηθεί πολιτικά.

Η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ερωτηθείσα από δημοσιογράφους στο περιθώριο της τελετής ορκωμοσίας των νέων Εφετών του Ανωτάτου Δικαστηρίου για επικρίσεις του πρώην Υπουργού Οικονομικών, Κωνσταντίνου Πετρίδη, για τη θέση του κόμματος για παράταση μέχρι την 30.9.2023, των έκτακτων μέτρων στήριξης, είπε ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι ένα ανοικτό και φιλελεύθερο κόμμα και ο καθένας δικαιούται να έχει την προσωπική του άποψη. «Παράλληλα όμως, ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι και συγκροτημένο κόμμα και επίσημες θέσεις εκφράζονται από την ηγεσία του κόμματος», πρόσθεσε.

Για το αν έχει συνομιλήσει με τον κ. Πετρίδη η κ. Δημητρίου είπε, «έχουμε άριστες σχέσεις με όλους», και ότι το κόμμα υπηρετεί το κοινό καλό, και όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να σταθούν δίπλα στο κόμμα και μαζί να διασφαλίσουν τις θέσεις και την συμβολή του για την προάσπιση του δικαίου αλλά και της Κύπρου, ειδικά τώρα με τόσα πολύπλοκα και σύνθετα ζητήματα που υπάρχουν.

Σε σχέση με την πρόθεση της Κυβέρνησης για μη παράταση των ελαφρύνσεων, η κ. Δημητρίου ανέφερε ότι παραμένει η θέση τους ως έχει εξηγηθεί από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος. Σημείωσε ότι υπάρχει και η σύσταση από τα ίδια τα ευρωπαϊκά όργανα για να λαμβάνονται υπόψη τα νέα οικονομικά δεδομένα, «με όλα αυτά που έχουμε να διαχειριστούμε», και γι’ αυτό το κόμμα θα επιμείνει στη θέση του.

Ερωτηθείσα σχετικά με παραίτηση της πρώην Υπουργού Ενέργειας, Νατάσας Πηλείδου, από θέση που την είχε διορίσει η ίδια στο κόμμα, η κ. Δημητρίου, είπε ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησης γιατί η κ. Πηλείδου μέχρι τώρα συμβούλευε τον Δημοκρατικό Συναγερμό αφιλοκερδώς. Πρόσθεσε ότι, η κ. Πηλείδου θα αξιοποιηθεί πολιτικά στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης του κόμματος.

Για το θέμα συμμετοχής του Προέδρου της Δημοκρατίας, στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), η κ. Δημητρίου είπε ότι είναι κάτι που συναποφασίστηκε και, ότι, κατά την προσωπική της άποψη, προσθέτει προστιθέμενη αξία το ότι Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας συμμετέχει ως παρατηρητής στο ΕΛΚ. Είπε ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός έδωσε τη συγκατάθεσή του για αυτό, σημειώνοντας ότι, εδώ και τόσα χρόνια, το ΕΛΚ στήριζε και στηρίζει τις θέσεις της ΚΔ «και γι’ αυτό τον λόγο θεωρούμε ότι είναι σημαντική και η δική του παρουσία».

Αναφέρθηκε στη Σύνοδο του ΕΛΚ προς το τέλος του μηνός, και είπε ότι και σε επίπεδο κοινοβουλευτικής διπλωματίας και σε πολιτικό επίπεδο στις ευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις που ανήκει ο ΔΗΣΥ, «προσπαθούμε να ισχυροποιούμε τις θέσεις μας, της Κύπρου» και ανέφερε ότι έχουμε να κάνουμε με πολλά ζητήματα, όχι μόνο για το Κυπριακό, αλλά και για το μεταναστευτικό, την ενέργεια και άλλα ζητήματα για το μέλλον της ΕΕ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Προέδρου του ΔΗΣΥ στο βίντεο:

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top