LIKE ONLINE

Αυτό είναι το μυστικό για να γίνετε πλούσιοι - Μόνο έτσι θα τα καταφέρετε

Αυτό είναι το μυστικό για να γίνετε πλούσιοι - Μόνο έτσι θα τα καταφέρετε

Αν το να είναι κανείς πλούσιος σημαίνει να έχει πολλά χρήματα, λογικά η εξοικονόμηση χρημάτων είναι ο τρόπος για να τα καταφέρει.

Όχι, λένε ορθά και κοφτά οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι Μπάμπαρα Κόρκοραν και Γκραντ Καρντόνε. «Δεν πιστεύω στην εξοικονόμηση χρημάτων», λέει η πρώτη στο CNBC. «Ποτέ δεν εξοικονόμησα δεκάρα όλη μου τη ζωή», προσθέτει η γνωστή επιχειρηματίας του real estate.

Μαζί της συμφωνεί και ο Καρντόνε, Διευθύνων Σύμβουλος της Cardone Capital και συγγραφέας του βιβλίου «The 10X Rule». «Η αποταμίευση δεν θα σας κάνει πλούσιους», έγραψε πρόσφατα σε ανάρτηση του στο Twitter.

Οπότε, ποιο είναι το μυστικό για να γίνει κάποιος πλούσιος; Δαπάνες και επενδύσεις, είναι το δίπτυχο της επιτυχίας απαντούν οι προαναφερόμενοι με μια φωνή και συμβουλεύουν τους επίδοξους πλουσίους τα εξής:

Τα μετρητά δεν είναι βασιλιάς

Πολλοί πιστεύουν ότι πρέπει να μαζεύουν χρήματα μέχρι να φτάσει η στιγμή που θα τα χρειαστούν, αλλά και η Κόρκοραν και ο Καρντόνε ισχυρίζονται ότι η εμπειρία τους έχει δείξει ότι τα χρήματα πρέπει να κινούνται, αν θέλει κάποιος να γίνει πλούσιους.

«Ο πραγματικός πλούτος γίνεται με την επένδυση», έχει εξηγήσει ο Καρντόνε στους ακολούθους του σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter. «Επενδύστε σε πράγματα που [δημιουργούν] ταμειακές ροές», συστήνει.

Η επένδυση μπορεί να τρομάζει λόγω της πιθανότητας απώλειας χρημάτων. Ο Καρντόνε όμως λέει ότι ο φόβος μπορεί να εμποδίσει τους ενδιαφερόμενους να αυξήσουν την καθαρή τους αξία. Αντί να αποταμιεύει κάποιος τα μετρητά του και να φοβάται να τα ξοδέψει, αυτό που πρέπει να κάνει είναι να επενδύσει σε περιουσιακά στοιχεία που θα αποφέρουν περισσότερα έσοδα.

«Τα μετρητά δεν είναι βασιλιάς. Αντίθετα, οι ταμειακές ροές είναι βασιλιάς», έχει γράψει ο ίδιος ήδη από το 2018. Η επένδυση ενός ατόμου στον εαυτό του ή στην επιχείρησή του για να αυξήσετε το εισόδημά του είναι ένας υπέροχος τρόπος για να ξεκινήσει να βγάζει λεφτά. Ο ίδιος συνιστά επίσης την επένδυση σε περιουσιακά στοιχεία, όπως ακίνητα που παράγουν ταμειακές ροές.

Ομοίως, η Κόρκοραν επιχειρηματολογεί ότι το να ξοδεύει τα χρήματά της για τα σωστά πράγματα, όπως είναι οι επενδύσεις σε νεοφυείς επιχειρήσεις και στην εταιρεία ακινήτων που διαθέτει, την έκανε πιο πλούσια και περισσότερο ευτυχισμένη.

«Το να πιστεύεις ότι τα χρήματα παράγουν χρήματα, αν είσαι διατεθειμένος να τα μοιραστείς και να τα ξοδέψεις, λειτουργεί πραγματικά, ή τουλάχιστον έχει σίγουρα λειτουργήσει για μένα», αναφέρει. «Πιστεύω πραγματικά ότι αν ξοδέψεις χρήματα επιστρέφουν σε σένα», καταλήγει η Κόρκοραν.

Μην αφήνετε τον φόβο να σας εμποδίσει

Ούτε η Κόρκοραν ούτε ο Καρντόνε έφτασαν εδώ που είναι σήμερα φοβούμενοι τα χειρότερα δυνατά αποτελέσματα. Στην πραγματικότητα, η πρώτη λέει ότι επρόκειτο να χρεοκοπήσει «για πέμπτη φορά» ακριβώς πριν σκεφτεί μια ιδέα που την οδήγησε να κερδίσει 1 εκατομμύριο δολάρια σε μια μέρα.

Αποδίδει την εμπιστοσύνη που έχει στον εαυτό της και στις αποφάσεις της στη μητέρα της, η οποία της είπε να μην ανησυχεί για τα χρήματα. «Είναι χάσιμο χρόνου», της είχε πει πολλές φορές.

Αντίθετα, ο Καρντόνε εξηγεί ότι προέρχεται από μια οικογένεια δεν επένδυε επειδή φοβόταν μήπως χάσει χρήματα.

Το δίχως άλλο αυτό είναι κατανοητό, επειδή πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τις περιουσίες τους σε κακές επενδύσεις. Ωστόσο η χρηματιστηριακή αγορά έχει ανακάμψει ιστορικά από κάθε σημαντική πτώση, οπότε αν κάποιος επενδύσει μακροπρόθεσμα, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να δει τα χρήματα του να πολλαπλασιάζονται.

ΠΗΓΗ: in.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top