ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ στο «Βήμα»: «Μόνο η επίλυση του Κυπριακού θα αποτρέψει νέα τετελεσμένα»

ΠτΔ στο «Βήμα»: «Μόνο η επίλυση του Κυπριακού θα αποτρέψει νέα τετελεσμένα»

Ύψιστη προτεραιότητά του χαρακτηρίζει την άρση του αδιεξόδου και την επανέναρξη των συνομιλιών από εκεί που έμειναν στο Γκράν Μοντανά. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε συνέντευξη στην ελληνική εφημερίδα «Το Βήμα».

«Είναι μέσα σε αυτό τοπ πλαίσιο που ανέπτυξα την πρόταση μου για ενεργότερη και πρωταγωνιστική εμπλοκή της Ε.Ε, ειδικότερα στην παρούσα συγκυρία που στόχος είναι το σπάσιμο του αδιεξόδου», επισημαίνει αναφερόμενος στο Κυπριακό ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, σημειώνει πως «Μόνο η επίλυση του Κυπριακού στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου θα αποτρέψει νέα τετελεσμένα. Γι΄αυτό δεν θα κουραστώ να υπενθυμίζω πως η παρούσα κατάσταση πραγμάτων δεν μπορεί να αποτελεί λύση του Κυπριακού και η πάροδος του χρόνου δημιουργεί νέα τετελεσμένα και απομακρύνει ακόμα περισσότερο την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού».

Αναφέρει επίσης πως «παρακολουθούμε στενά την κατάσταση όπως εξελίσσεται από τουρκικής πλευράς και τις παραβιάσεις στην Αμμόχωστο και κινούμαστε σε όλα τα Διεθνή Fora, προβαίνοντας σε όλες τις διπλωματικές ενέργειες συμπεριλαμβανομένης και της προσφυγής στα Ηνωμένα Εθνη για να αναχαιτίσουμε τα όποια σχέδια της Τουρκίας».

Πηγή: riknews.com.cy

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top