ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές-Ελλάδα: Πού βρίσκεται η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ μία βδομάδα πριν τις κάλπες - Η δύναμη των υπόλοιπων κομμάτων

Εκλογές-Ελλάδα: Πού βρίσκεται η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ μία βδομάδα πριν τις κάλπες - Η δύναμη των υπόλοιπων κομμάτων

Μία εβδομάδα απομένει μέχρι τις κάλπες της 25ης Ιουνίου στην Ελλάδα, με τα κομματικά επιτελεία να βρίσκονται στην τελική ευθεία των εκλογών.

Μία ακόμη δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνει ότι δεν αλλάζουν σημαντικά όλα όσα ξέραμε σχετικά με τη δυναμική των κομμάτων, τις συσπειρώσεις, τις μετακινήσεις καθώς και τον αριθμό των κομμάτων που αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του 3% για τη Βουλή.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Metron Analysis για το «Βήμα της Κυριακής» στην εκτίμηση ψήφου καταγράφεται διαφορά μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ που φτάνει στο 20,46% .

Συγκεκριμένα, η ΝΔ φέρεται να λαμβάνει 40,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,6%, το ΠΑΣΟΚ 11,5%, το ΚΚΕ 6,8% και η Ελληνική Λύση 4,7%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, φαίνεται να περνούν το όριο εισόδου της Βουλή τόσο το κόμμα Νίκη (3,9%) όσο και η Πλεύση Ελευθερίας (4,7%) ενώ το ΜέΡΑ25 μένει εκτός με 2,5%.

Πόσοι δεν είναι βέβαιοι για την ψήφο τους
Ένα από τα σημαντικά στοιχεία της δημοσκόπησης αφορά στην βεβαιότητα ψήφου.

Ειδικότερα, απόλυτα βέβαιο εμφανίζεται το 64% των ψηφοφόρων, μάλλον βέβαιοι το 24%, ενώ οι απαντήσεις όχι και τόσο βέβαιοι, καθόλου βέβαιοι, συγκεντρώνουν συνολικά ποσοστό 11%.

Συσπειρώσεις – μετακινήσεις ψηφοφόρων

Εξίσου σημαντικά είναι τα στοιχεία που αφορούν στις συσπειρώσεις – μετακινήσεις των ψηφοφόρων ανά κόμμα.

Αναφορικά με τις συσπειρώσεις, στη ΝΔ φτάνει το 91%, στον ΣΥΡΙΖΑ στο 85% και στο ΠΑΣΟΚ στο 84%.

Οι μετακινήσεις από την ΝΔ που είναι ελάχιστες καθώς καταγράφονται διαρροές της τάξης του 2% προς τον ΣΥΡΙΖΑ και την Πλεύση Ελευθερίας και 1% προς το ΠΑΣΟΚ και τη Νίκη.

Αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζει διαρροές της τάξης του 3% προς το ΚΚΕ και αθροιστικά 8% προς τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τη Νίκη και την Πλεύση Ελευθερίας.

Σχετικά με το ΠΑΣΟΚ οι διαρροές εντοπίζονται σε ένα ποσοστό 5% προς τη ΝΔ, και συνολικά 7% προς ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Πλεύση Ελευθερίας.

Ικανοποίηση από το εκλογικό αποτέλεσμα


Τέλος, σχετικά με το ερώτημα πόσο ικανοποιημένοι ήταν οι ψηφοφόροι για το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου, το 42% δηλώνει πολύ ικανοποιημένοι ή αρκετά ικανοποιημένοι, ενώ το 45% αρκετά ή πολύ δυσαρεστημένοι.

Όσον αφορά στην εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος από τους συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση, το 59% πιστεύει ότι θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, το 20% κυβέρνηση συνεργασίας και το 17% λέει ότι θα πάμε σε τρίτες κάλπες.

Διαβάστε ολόκληρη τη δημοσκόπηση στο «Βήμα της Κυριακής» όπου δημοσιεύονται πίνακες και πολλά ακόμη ενδιαφέροντα στοιχεία για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

ΠΗΓΗ: in.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top