ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακριβότερα αντί φθηνότερα τελικά τα προϊόντα με μηδενικό ΦΠΑ – «Δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε» - Δείτε πίνακα

Ακριβότερα αντί φθηνότερα τελικά τα προϊόντα με μηδενικό ΦΠΑ – «Δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε» - Δείτε πίνακα

Ακριβότερα αντί φθηνότερα είναι στην συντριπτική πλειοψηφία τους τα προϊόντα στα οποία ισχύει μηδενικός συντελεστής ΦΠΑ από τον Μάιο, με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών να καλεί την αρμόδια Υπηρεσία (Υπηρεσία Προστασίας του Καταναλωτή) να δώσει τεκμηριωμένα τις απόψεις της.

Σε ανακοίνωση του Συνδέσμου, την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος της Μάριος Δρουσιώτης, αναφέρεται ότι «στον πίνακα που σας διαβιβάζεται (βλέπε πιο κάτω), φαίνονται οι μέσες τιμές που πάρθηκαν τον μήνα Απρίλιο και Μάϊο, δηλαδή μετά το Διάταγμα για το μηδενισμό του συντελεστή ΦΠΑ σε ορισμένες κατηγορίες προϊόντων».

Δείτε τον πίνακα:

Σύμφωνα με τον κ. Δρουσιώτη, στον πιο πάνω πίνακα φαίνονται οι μέσες τιμές 48 προϊόντων τα οποία περιλαμβάνονται στο Διάταγμα για μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ. Στα 44 από τα 48 προϊόντα, δηλαδή ποσοστό 92%, αναφέρει, παρουσιάζεται λιανική μέση τιμή ψηλότερη από ότι αναμενόταν μετά τη μείωση του ΦΠΑ και μόνο σε 4 προϊόντα η τιμές τους ήταν οι αναμενόμενες. Οι αναμενόμενες τιμές εμφανίζονται με κόκκινους αριθμούς.

«Αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές, για διάφορους λόγους, δεν απολαμβάνουν σήμερα ολόκληρο το αναμενόμενο όφελος από τον μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ», σημειώνει.

«Ως κυπριακός σύνδεσμος καταναλωτών δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε. Σε κάποια προϊόντα γνωρίζουμε τους λόγους που δεν φάνηκε ολόκληρη η μείωση του ΦΠΑ στην τελική τιμή των προϊόντων. Όμως σε τέτοια έκταση, δηλαδή στο 92% δεν ήταν αναμενόμενο. Θα πρέπει η αρμόδια υπηρεσία, τουλάχιστο για σκοπούς διαφάνειας, να δώσει τεκμηριωμένα τις απόψεις της», καταλήγει ο κ. Δρουσιώτης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Τσουχτερό πρόστιμο χιλιάδων ευρώ σε 55χρονο - Είχε στην κατοχή του αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται υπό όρους - Διαφώνησε ο Εισαγγελέας



Έφτασαν στη Βηρυτό ΠτΔ - Φον ντερ Λάιεν για το μεταναστευτικό

Έφτασαν στη Βηρυτό ΠτΔ - Φον ντερ Λάιεν για το μεταναστευτικό

Στη Βηρυτό βρίσκονται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για επίσημη επίσκεψη για το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top