ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κλοπή Λόφου: 56χρονος χρυσοχόος ο εγκέφαλος της υπόθεσης με τα χρυσαφικά – Προς πλήρη εξιχνίαση η υπόθεση

Κλοπή Λόφου: 56χρονος χρυσοχόος ο εγκέφαλος της υπόθεσης με τα χρυσαφικά – Προς πλήρη εξιχνίαση η υπόθεση

Μετά την παραδοχή δυο εκ των τριών υπόπτων που τελούν υπό κράτηση και τον εντοπισμό σημαντικών τεκμηρίων, η Αστυνομία θεωρεί πως βρίσκεται ένα βήμα πριν την πλήρη εξιχνίαση της κλοπής χαρτοφύλακα από το αυτοκίνητο 70χρονης ιδιοκτήτριας χρυσοχοείου, που περιείχε 15 χιλιάδες ευρώ μετρητά και χρυσαφικά η αξία των οποίων έχει υπολογιστεί να φτάνει τις 250 χιλιάδες ευρώ.

Τα μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού σε λίγα 24ωρα εντόπισαν και συνέλαβαν και τα τρία πρόσωπα που φέρεται να εμπλέκονται στην κλοπή του χαρτοφύλακα, έναν 25χρονο, έναν 26χρονο και έναν 56χρονο χρυσοχόο, που θεωρείται και ο εγκέφαλος της υπόθεσης.

Μετά το χθεσινό διάταγμα 8ήμερης κράτησης που εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον του 25χρονου, σήμερα εκδόθηκε διάταγμα επταήμερης κράτησης εναντίον του 26χρονου και του 56χρονου, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθηκαν χθες βράδυ.

Στις καταθέσεις τους, ο 25χρονος και ο 26χρονος παραδέχθηκαν πως ενεργούσαν με εντολές του 56χρονου και ότι της κλοπής του χαρτοφύλακα είχαν προηγηθεί, την ίδια μέρα, δυο αποτυχημένες απόπειρες κλοπής του.

Συγκεκριμένα, ο 26χρονος τηλεφώνησε στην 70χρονη το μεσημέρι της Τρίτης, αναφέροντας της πως ενδιαφερόταν να αγοράσει κάποια κοσμήματα, ενώ λίγο αργότερα ο ίδιος με τον 25χρονο εμφανίστηκαν έξω από την οικία της, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αποσπάσουν τον χαρτοφύλακα.

Ακολούθησε δεύτερο τηλεφώνημα από τον 26χρονο, ο οποίος αυτή τη φορά παρουσιάστηκε ως υποψήφιος ενοικιαστής του εξοχικού της 70χρονης στην κοινότητα Λόφου. Στη διαδρομή προς την κοινότητα, οι δυο νεαροί κτύπησαν εσκεμμένα με το όχημα τους το όχημα της 70χρονης, η οποία συνοδευόταν από το σύζυγο της και με τη δικαιολογία ότι ήθελαν να δουν κατά πόσο υπήρχαν ζημιές στο όχημα του ηλικιωμένου ζεύγους, τους ζήτησαν να ανοίξουν το χώρο αποσκευών. Αφού αντιλήφθηκαν ότι ο χαρτοφύλακας δεν βρισκόταν εκεί, αλλά στα πίσω καθίσματα, οι δυο νεαροί προχώρησαν σε εναλλακτικό σχέδιο. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης του 26χρονου στην εξοχική κατοικία της 70χρονος, ο 25χρονος φέρεται να έσπασε το πίσω αριστερό τζάμι του οχήματος και να απέσπασε το χαρτοφύλακα με το πολύτιμο περιεχόμενο του.

Όπως κατέθεσαν οι δυο νεαροί, το χαρτοφύλακα παρέδωσαν στον 56χρονο, ο οποίος τους έδωσε ως αμοιβή το ποσό των πέντε χιλιάδων ευρώ έκαστος, με τα οποία προχώρησαν στην αγορά δυο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, που εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια.

Στο χρυσοχοείο του 56χρονου, ο οποίος αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση, εντοπίστηκε κάποια ποσότητα χρυσαφικών και εξετάζεται κατά πόσο αποτελεί μέρος της κλαπείσας περιουσίας, ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία δεν αποκλείεται ο ύποπτος να έχει πουλήσει τα χρυσαφικά ή ακόμη και να έχει λιώσει το χρυσό, αφού στην κατοχή του εντοπίστηκαν σύνεργα επεξεργασίας χρυσού.

Εναντίον των τριών διερευνώνται αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, κλοπής, κακόβουλης ζημιάς και αδικήματα που αφορούν τον περί παρεμπόδισης και καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες νόμο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top