ΔΙΕΘΝΗ

Λουκασένκο: «Ο Πριγκόζιν βρίσκεται στη Λευκορωσία» - Σενάρια για δολοφονία του ηγέτη της Βάγκνερ

Λουκασένκο: «Ο Πριγκόζιν βρίσκεται στη Λευκορωσία» - Σενάρια για δολοφονία του ηγέτη της Βάγκνερ

Ο ηγέτης της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε ότι ο ιδρυτής της Βάγκνερ Γιεβγκένι Πριγκόζιν βρίσκεται στη Λευκορωσία, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Λευκορωσίας Belta.

Την ίδια ώρα, παρά την πεποίθηση ορισμένων ότι το θέμα έχει λυθεί για τον Ρώσο πρόεδρο, φαίνεται ότι το ζήτημα απέχει πολύ από το να τελειώσει.

Σύμφωνα με τον Μαρκ Γουόρνερ, τον πρόεδρο της Επιτροπής Πληροφοριών της αμερικανικής Γερουσίας, ο οποίος μίλησε στο NBC News, ο Πριγκόζιν διαμένει αυτή τη στιγμή στο Μινσκ και επέλεξε να μείνει σε ξενοδοχείο χωρίς παράθυρα λόγω των ανησυχιών του για πιθανές απόπειρες δολοφονίας. Ο Γουόρνερ αναγνώρισε ότι οι αναφορές αυτές θα πρέπει να θεωρηθούν ως προκαταρκτικές πληροφορίες, αλλά τόνισε ότι ο Πριγκόζιν πράγματι διαμένει σε ένα από τα λίγα ξενοδοχεία χωρίς παράθυρα στο Μινσκ.

Την ίδια ώρα, παρόμοιες επισημάνσεις έκανε και ο Ίαν Μπρέμερ, επικεφαλής του Eurasia Group που ειδικεύεται σε γεωπολιτικά θέματα. Μιλώντας στο CNBC, δήλωσε πως «ο Πριγκόζιν είναι σαν νεκρός». «Θα αποτελεί μεγάλη έκπληξη εάν θα είναι μαζί για λίγους μήνες. Ο Πούτιν έχει φυλακίσει και δολοφονήσει ανθρώπους που έχουν κάνει πολύ λιγότερα από αυτά που έκανε ο Πριγκόζιν και μου είναι αδιανόητο ότι θα του επιτραπεί να ζήσει περισσότερο από όσο είναι απολύτως απαραίτητο».

Ο πρώην αρχηγός του ρωσικού στρατού και αξιωματικός της υπηρεσίας πληροφοριών, Ιγκόρ Γκίρκιν, έγραψε για τον Πριγκόζιν πως «το να τον κρεμάσουμε για τη δολοφονία των αξιωματικών μας είναι απλώς απαραίτητο για τη διατήρηση της Ρωσίας ως κράτους». Ο Αντρέι Γκουρούλεφ, απόστρατος Ρώσος στρατηγός και νυν βουλευτής, ανέφερε πως ο Πριγκόζιν και το δεξί του χέρι, Ντμίτρι Ούτκιν, αξίζουν μια «σφαίρα στο κεφάλι». «Πιστεύω ακράδαντα ότι οι προδότες σε καιρό πολέμου πρέπει να εκτελούνται», δήλωσε στο Associated Press.

Γεωπολιτικοί εμπειρογνώμονες συμφωνούν πως πιθανότατα ο Πούτιν θα ανταποδώσει. Ο τρόπος και ο χρόνος που θα το πράξει μένει να φανεί.

ΠΗΓΗ: Έθνος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Βόμβα» από Α. Δημητρίου – «Καταγγελία για στενή συνεργάτη της Υπ. Υγείας, που φέρεται να εξυπηρετεί συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top