ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στη θέση του για τον προϋπολογισμό ΕΕ για το 2024 κατέληξε το Συμβούλιο των 27

Στη θέση του για τον προϋπολογισμό ΕΕ για το 2024 κατέληξε το Συμβούλιο των 27

Στη θέση του για τις διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2024 κατέληξε την Τετάρτη το Συμβούλιο της ΕΕ, κατά τη διάρκεια συνάντησης σε επίπεδο Μόνιμων Αντιπροσώπων (COREPER), συμφωνώντας σε προϋπολογισμό ύψους 187,008 δις ευρώ για αναλήψεις υποχρεώσεων και 141,167 δις ευρώ για πληρωμές.

Η θέση του Συμβουλίου αναμένεται να εγκριθεί μέσω γραπτής διαδικασίας η οποία λήγει στις 5 Σεπτεμβρίου, και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η διαπραγμάτευση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σε ανακοίνωση για το σκεπτικό του προϋπολογισμού για το 2024, το Συμβούλιο αναφέρει πως ακολουθεί μια «συνετή προσέγγιση», υπογραμμίζοντας τη σημασία της αλληλεγγύης προς τον λαό της Ουκρανίας και την ετοιμότητα για αντιμετώπιση κρίσεων, και προσθέτοντας πως «η αποτελεσματική χρήση του προϋπολογισμού της ΕΕ θα ενισχύσει την αξιοπιστία της ΕΕ» απέναντι στους πολίτες.

Όπως σημειώνεται, οι αναλήψεις υποχρεώσεων είναι δεσμεύσεις νομικού χαρακτήρα για δαπάνες σε δραστηριότητες των οποίων η υλοποίηση εκτείνεται σε σειρά δημοσιονομικών ετών, ενώ οι πληρωμές καλύπτουν τις δαπάνες που απορρέουν από τις υποχρεώσεις που εγγράφονται στον προϋπολογισμό της ΕΕ του τρέχοντος και του προηγουμένου οικονομικού έτους.

Το Συμβούλιο καλεί επίσης για τη λήψη κοινών μέτρων για συγκράτηση των διοικητικών δαπανών που αυξάνονται σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό λόγω του πληθωρισμού και των τιμών ενέργειας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top