ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κίτρινη Προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες – Πότε τίθεται σε ισχύ

Κίτρινη Προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες – Πότε τίθεται σε ισχύ

Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας για την Πέμπτη, 13 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, η κίτρινη προειδοποίηση θα έχει ισχύ από τις 11 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης.

Όπως αναφέρει το Τμήμα Μετεωρολογίας, η μέγιστη θερμοκρασία στο εσωτερικό αναμένεται γύρω στους 40 βαθμούς, και γύρω στους 32 βαθμούς στα υψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή και το Σάββατο η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει παρατηρώ άνοδο.

Σύμφωνα με την προειδοποίηση ΕΜΜΑ, που εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας για το κύμα υψηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να επηρεάσει την Κύπρο από αύριο Πέμπτη, 13 Ιουλίου, ο υδράργυρος αναμένεται ότι θα κυμανθεί ή και θα ξεπεράσει τους 40οC σε περιοχές κυρίως του εσωτερικού, και τους 32οC στα υψηλότερα ορεινά. Οι ανώτατες τιμές του αναμένονται – τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα προγνωστικά δεδομένα - για την Παρασκευή και το Σάββατο, 14 και 15 Ιουλίου, αντίστοιχα, να φτάσουν σε περιοχές του εσωτερικού στους 42 ή και 43οC, ενώ στα ψηλότερα ορεινά να κυμανθούν γύρω στους 34-36οC. Αισθητά υψηλότερες των κανονικών θα είναι και οι ελάχιστες θερμοκρασίες.

Το εκτεταμένο πεδίο υψηλών πιέσεων που καλύπτει τις ακτές της Αφρικής, καθώς και τη Δυτική και Κεντρική Μεσόγειο και συνοδεύεται από πολύ θερμές και σχετικά ξηρές αέριες μάζες, επεκτείνεται ανατολικότερα και θα επηρεάζει την Κύπρο μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα.

Στο κύμα των υψηλών θερμοκρασιών που εντάσσεται στα Επικίνδυνα Καιρικά Φαινόμενα, δόθηκε η ονομασία “Cleon” – «Κλέων», στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ. Η ονοματοδοσία δόθηκε όχι μόνο για την έντασή του σε σχέση με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες (μέγιστες και ελάχιστες) αλλά και για τη διάρκειά του.

Θα υπάρχει συνεχής παρακολούθηση της εξέλιξης του φαινομένου, με συνεχή ενημέρωση και αντίστοιχη διαβάθμιση της εν λόγω προειδοποίησης, από τον Τομέα Συνοπτικής και Αεροναυτικής Μετεωρολογίας του Τμήματος, ενώ οι προειδοποιήσεις αυτές θα είναι άμεσα διαθέσιμες στο ευρύ κοινό, τόσο μέσω της ιστοσελίδας του Τμήματος, όσο και μέσω του χώρου κοινωνικής δικτύωσης του Twitter.

Ακολουθεί αυτούσια η προειδοποίηση ΕΜΜΑ, που έχει εκδοθεί από το Τμήμα και αφορά την αυριανή ημέρα, Πέμπτη, 13 Ιουλίου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρόσω ολοταχώς για αύξηση επιδόματος ενοικίου – Αυτά είναι τα κριτήρια που θα λαμβάνονται υπόψη – Τι θα γίνει με το ποσό

Έτσι «ξεφύτρωσαν» οι πύργοι στη Λεμεσό - Ετοιμάζεται μελέτη για αναθεώρηση των Τοπικών Σχεδίων

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά στη Λεμεσό: Σοβαρός ο κίνδυνος αναζωπύρωσης - Θα επιχειρούν ολονύχτια δυνάμεις πυρόσβεσης

Δεύτερη τραγωδία στις Φυλακές: Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όμως δεν τα κατάφερε

Ανείπωτη θλίψη – Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Παναγιώτης «Η μέρα δεν ξημέρωσε πολύ καλά»

Παραιτήθηκε από τους Οικολόγους η Έφη Ξάνθου - «Δεν μετανιώνω για τα 23 χρόνια που αφιέρωσα στο Κίνημα»

Καραγιάννης και Κωστρίκκης στο «Τ»: Να ανησυχούμε από την απόσυρση του AstraZeneca; - Όσα αναφέρουν



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top