LIKE ONLINE

Το είδαμε κι αυτό - Τουαλέτα υψηλής νοημοσύνης στην Κίνα κάνει εξετάσεις ούρων έναντι αμοιβής - Δείτε βίντεο

Το είδαμε κι αυτό - Τουαλέτα υψηλής νοημοσύνης στην Κίνα κάνει εξετάσεις ούρων έναντι αμοιβής - Δείτε βίντεο

Φωτογραφίες ενός ουρητηρίου με περίεργη εμφάνιση που βρέθηκε σε ένα εμπορικό κέντρο εντός της επιχειρηματικής περιοχής του Πεκίνου κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, προκαλώντας περιέργεια και συζητήσεις.

Οι Κινέζοι στα δικά τους μέσα κοινωνικής δικτύωσης ασχολούνται με την παρουσία ουρητηρίων υψηλής τεχνολογίας σε εμπορικά κέντρα και άλλες πολυσύχναστες αστικές περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτά τα καινοτόμα ουρητήρια είναι εξοπλισμένα με ψηφιακές οθόνες και ενσωματωμένες μονάδες επεξεργασίας πληρωμών, επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουν γρήγορες εξετάσεις δειγμάτων ούρων.

Ενώ η τεχνολογία πίσω από αυτά τα ουρητήρια ισχυρίζεται ότι παρέχει πληροφορίες αναφοράς για την υγεία, έχουν προκύψει συζητήσεις σχετικά με την ακρίβεια των αποτελεσμάτων και ανησυχίες σχετικά με την υγιεινή.

Φωτογραφίες ενός ουρητηρίου με περίεργη εμφάνιση που βρέθηκε σε ένα εμπορικό κέντρο εντός της επιχειρηματικής περιοχής του Πεκίνου κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, προκαλώντας περιέργεια και συζητήσεις. Το ουρητήριο διαθέτει ψηφιακή οθόνη και μονάδα επεξεργασίας πληρωμών, επιτρέποντας στους χρήστες να εξετάζουν τα ούρα τους αμέσως μετά τη χρήση.

Πιστεύεται ότι το ουρητήριο περιέχει κρυμμένους αισθητήρες που αναλύουν τα ούρα για διάφορους δείκτες, συμπεριλαμβανομένου του ασβεστίου, της γλυκόζης, της πρωτεΐνης, των κετονικών σωμάτων και του ασκορβικού οξέος. Οι εμφανιζόμενες πληροφορίες υποδηλώνουν ότι ο κατασκευαστής κατέχει διπλώματα ευρεσιτεχνίας για αυτή την τεχνολογία εξέτασης ούρων, αν και η αξιοπιστία των αποτελεσμάτων παραμένει θέμα συζήτησης.

Η εταιρεία που διαχειρίζεται αυτά τα ουρητήρια υψηλής τεχνολογίας ισχυρίζεται ότι οι συσκευές τους χρησιμοποιούν τις ίδιες αρχές με τις νοσοκομειακές μονάδες ελέγχου και μπορούν να χρησιμεύσουν ως σημείο αναφοράς για την υγεία. Ωστόσο, πολλοί αμφισβητούν την εγκυρότητα αυτών των ισχυρισμών, λαμβάνοντας υπόψη τη θέση των ουρητηρίων και τις πιθανές ανησυχίες για την υγιεινή. Ενώ η εταιρεία διαβεβαιώνει τους χρήστες ότι η υγιεινή λήφθηκε υπόψη κατά τη διαδικασία σχεδιασμού των ουρητηρίων, δεν υπάρχουν συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με τα μέτρα υγιεινής.

Κατά τη χρήση του ουρητηρίου υψηλής τεχνολογίας, στην οθόνη εμφανίζεται ένα μήνυμα που ρωτά τους χρήστες αν επιθυμούν να πληρώσουν για την έκθεση εξέτασης ούρων. Παρέχεται ένας κωδικός QR για την πληρωμή, η οποία συνήθως ανέρχεται σε 2,80 δολάρια. Μόλις σαρωθεί ο κωδικός και επιβεβαιωθεί η πληρωμή, το τεστ ολοκληρώνεται μέσα σε περίπου δύο λεπτά. Η χρέωση αυτή είναι σημαντικά φθηνότερη από την υποβολή σε εξέταση ούρων σε νοσοκομείο ή κλινική.

Αν και αυτά τα ουρητήρια υψηλής τεχνολογίας φέρονται να χρησιμοποιούνται από το 2021, πρόσφατα απέκτησαν viral προσοχή όταν κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες ενός που βρίσκεται στην επιχειρηματική περιοχή του Πεκίνου. Ενώ ορισμένοι Κινέζοι γιατροί αναγνωρίζουν ότι η εξέταση ούρων που διεξάγεται από το έξυπνο ουρητήριο μπορεί να χρησιμεύσει ως υπενθύμιση της υγείας σε κάποιο βαθμό, εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες για πιθανά σφάλματα σε σύγκριση με τις εξετάσεις που διεξάγονται σε επαγγελματικές ιατρικές εγκαταστάσεις.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top