ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπέρ των ευάλωτων δανειοληπτών οι αλλαγές στις υποθήκες

Υπέρ των ευάλωτων δανειοληπτών οι αλλαγές στις υποθήκες

Ευεργετικές για τους ευάλωτους δανειολήπτες είναι οι αλλαγές που προωθούνται στις υποθήκες ακινήτων, δήλωσε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης, Λοΐζος Παπαχαραλάμπους.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο κύριος Παπαχαραλάμπους είπε ότι το θέμα προέκυψε από το γεγονός ότι 973 δάνεια, από σύνολο 11 χιλιάδων, δόθηκαν χωρίς υποθήκες.

Αφορούσαν οικόπεδα, τα οποία παραχωρήθηκαν από το κράτος σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού χωρίς τίτλο ιδιοκτησίας. Με τις αλλαγές, είπε, οι δικαιούχοι θα μπορούν να λάβουν τίτλο ιδιοκτησίας, έστω και με μικρή οικονομική επιβάρυνση.

Με παρέμβαση της Κεντρικής Τράπεζας, ζητήθηκε η διασφάλιση με υποθήκες των δανείων. Το Υπουργείο Εσωτερικών προώθησε σχετικούς κανονισμούς στο Υπουργικό Συμβούλιο, σύμφωνα με τους οποίους θα τίθεται σε υποθήκη τμήμα των οικοπέδων που παραχωρήθηκαν, έστω και αν δεν δόθηκαν τίτλοι ιδιοκτησίας.

Ο Λοΐζος Παπαχαραλάμπους ξεκαθάρισε παράλληλα ότι δεν υπάρχει θέμα κατάρρευσης του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης, καθώς έλαβε μέτρα για διασφάλιση των συμφερόντων του. Ο Οργανισμός, είπε, έχει προβλέψει και έχει δεσμεύσει 73 εκατομμύρια ευρώ σε περίπτωση κατά την οποία όλα τα δάνεια δεν μπορούν να αποπληρωθούν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top