ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Αγκάλιασαν» την ακτοπλοϊκή σύνδεση από Λάρνακα οι επιβάτες - «Fully booked» οι κρατήσεις - Δείτε φωτογραφίες

«Αγκάλιασαν» την ακτοπλοϊκή σύνδεση από Λάρνακα οι επιβάτες - «Fully booked» οι κρατήσεις - Δείτε φωτογραφίες

Γεγονός είναι πλέον η ακτοπλοϊκή σύνδεση Λάρνακας - Πειραιά, με το πρώτο ταξίδι, που έγινε το Σάββατο (29/7), να έχει ολοκληρωθεί με μεγάλη επιτυχία.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο CEO της Scandro Holdings, Μάριος Μιχαήλ, ανέφερε ότι όλα κύλησαν ομαλά στο πρώτο ταξίδι από Λάρνακα.

«Δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα ήταν και το πρώτο ταξίδι και διαδικασία για κάποιους ανθρώπους ωστόσο όλα κυλήσαν ομαλά, φύγαμε και στην ώρα μας», επεσήμανε.

Σημειώνεται ότι στο πρώτο ταξίδι από Λάρνακα επιβιβάστηκαν 274 επιβάτες καθώς και 11 κατοικίδια, 60 αυτοκίνητα και 15 μοτοσικλέτες.

«Fully booked» οι κρατήσεις

Ερωτηθείς για την διαθεσιμότητα στις κρατήσεις της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, ο κ. Μιχαήλ ανέφερε ότι έχουν εξαντληθεί.

«Είναι fully booked οι κρατήσεις, δεν υπάρχουν διαθέσιμες. Είναι γεμάτο το πλοίο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαήλ, συνολικά φέτος (μαζί με τα δρομολόγια από Λεμεσό) έκλεισαν εισιτήρια πάνω από 11500 χιλιάδες επιβάτες, με περίπου τις 4500 χιλιάδες να είναι για Λάρνακα.

«Συγκριτικά πέρσι κόπηκαν 9200 εισιτήρια, φέτος μεγάλωσε η ζήτηση και φτάσαμε τις 11500 κρατήσεις. Υπάρχει ενδιαφέρον, αγάπησε και αγκάλιασε ο κόσμος την σύνδεση. Ο κόσμος το χρειάζεται γιατί μπορεί να φέρει και το αμάξι του στην Ελλάδα, πολλοί δεν μπορούν να ταξιδέψουν με το αεροπλάνο κτλ.», σημείωσε.

Αναφορικά με τις τιμές και τον λόγο που είναι κάπως χαμηλότερες από Λάρνακα παρά από Λεμεσό, ο κ. Μιχαήλ ανέφερε ότι δεν υπάρχει διαφορά στις τιμές των εισιτηρίων αλλά στην φορολογία των λιμανιών.

«Στην Λεμεσό είναι η φορολογία το λιμανιού είναι ψηλότερη, γι’ αυτό στην Λάρνακα είναι πιο χαμηλές οι τιμές επειδή είναι πιο χαμηλή η φορολογία», εξήγησε.

Καταληκτικά, ο κ. Μιχαήλ έκανε έκκληση στο κοινό όπως δείχνουν κατανόηση και υπομονή στην διαδικασία.

«Παρακαλούμε τον κόσμο να είναι λίγο υπομονετικός στην διαδικασία στο Λιμάνι, είναι διαδικασία που χρειάζεται, η Αστυνομία πρέπει να κάνει την δουλειά της. Παρακαλούμε επίσης τον κόσμο να φέρνει μόνο χειραποσκευές για λόγους ασφαλείας», είπε συγκεκριμένα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για φέτος έχουν προγραμματιστεί 16 διαδρομές από και προς το λιμάνι Λάρνακας.

Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια:

Δείτε τις τιμές για τα δρομολόγια από την Λάρνακα:

Δήμος Λάρνακας: «Η Λάρνακα μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις»

Με αφορμή την έναρξη της ακτοπλοϊκή σύνδεσης από την Λάρνακα, ο Δήμος Λάρνακας προχώρησε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Η σύνδεση αυτή, με το πολύπλευρο χαρακτήρα της, δίνει το μήνυμα για ακόμα μια φορά ότι η Λάρνακα μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και ευκαιρίες που της παρουσιάζονται με ένα Λιμάνι πρώτιστης σημασίας που πληροί τις προδιαγραφές και για την άφιξη μεγάλων πλοίων. Ταυτόχρονα, με τα έργα που θα πραγματοποιηθούν για την ενιαία ανάπτυξη Λιμανιού και Μαρίνας Λάρνακας, δεν θα υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα ούτως ώστε μεγάλα κρουαζιερόπλοια και πλοία να εξυπηρετούνται επιτυχώς», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Δήμος Λάρνακας.

Δείτε φωτογραφίες που δημοσίευσε ο Δήμος Λάρνακας:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top