ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρίχνουν ρυθμό αλλά δεν πάνε… διακοπές οι εκποιήσεις – Στο «σφυρί» 213 ακίνητα αξίας 38 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο – Ανάμεσά τους και δύο ξενοδοχεία

Ρίχνουν ρυθμό αλλά δεν πάνε… διακοπές οι εκποιήσεις – Στο «σφυρί» 213 ακίνητα αξίας 38 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο – Ανάμεσά τους και δύο ξενοδοχεία

Κατεβάζουν ρυθμό, αλλά δεν πάνε διακοπές οι εκποιήσεις, αφού οι πλειστηριασμοί ακινήτων από τράπεζες και εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων θα συνεχιστεί και τον Αύγουστο.

Μάλιστα, και παρότι έχει ανακοινωθεί ότι οι πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών μέχρι 350.000 ευρώ αναστέλλονται μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, εντούτοις, στα υπό εκποίηση ακίνητα περιλαμβάνονται αρκετές κατοικίες, κάποιες εκ των οποίων η επιφυλασσόμενη τιμή πώλησης είναι μικρότερη από το προαναφερθέν ποσό.

Σύμφωνα, πάντως, με έρευνα του ThemaOnline, τον Αύγουστο έχουν προγραμματιστεί 146 πλειστηριασμοί, ενώ ο συνολικός αριθμός των υπό ακίνητων ακινήτων φθάνει τα 213 και την αξία τους να αγγίζει τα 38 εκατομμύρια ευρώ.

Ανάμεσα στα ακίνητα που βγαίνουν στο «σφυρί», πέραν από κατοικίες, περιλαμβάνονται δύο ξενοδοχεία και δύο διατηρητέες οικοδομές.

Οι περισσότεροι πλειστηριασμοί είναι προγραμματισμένο να γίνουν στη Λευκωσία, ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός ακινήτων που θα επιχειρηθεί η εκποίησή τους είναι στην επαρχία Πάφου.

Με βάση την έρευνά μας:
• στην επαρχία Λευκωσίας θα διενεργηθούν 40 πλειστηριασμοί για 51 ακίνητα αξίας 10,3 εκατ. ευρώ,
• στην επαρχία Λεμεσού προγραμματίζονται 33 πλειστηριασμοί για 51 ακίνητα αξίας 9,7 εκατ. ευρώ,
• στην επαρχία Λάρνακας θα γίνουν 24 πλειστηριασμοί για 37 ακίνητα αξίας 5,9 εκατ. ευρώ,
• στην επαρχία Πάφου θα διενεργηθούν 36 πλειστηριασμοί για 57 ακίνητα αξίας 10,4 εκατ. ευρώ και
• στην επαρχία Αμμοχώστου 13 πλειστηριασμοί για 17 ακίνητα αξίας 1,7 εκατ. ευρώ.

Τα ακριβότερα ακίνητα

Από την έρευνα του ThemaOnline, εξάλλου, προκύπτει πως το ακριβότερο ακίνητο που θα βγει στο «σφυρί» τον Αύγουστο είναι αξίας 4,8 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, στις 4 Αυγούστου θα επιχειρηθεί η εκποίηση χωραφιού έκτασης 3.110 τ.μ. στην Κάτω Πάφο, εντός του οποίου έχει ανεγερθεί ξενοδοχείο τριών αστέρων. Το κτίριο αποτελείται από δύο ορόφους, ισόγειο, υπόγειο και καλυμμένους χώρους στάθμευσης, ενώ το ξενοδοχείο είναι δυναμικότητας 78 δωματίων.

Η επιφυλασσόμενη τιμή πώλησης έχει καθοριστεί στα 4.800.000 ευρώ και το ποσό εγγύησης για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό στις 480.000 ευρώ.

Επίσης, στις 14 Αυγούστου θα επιχειρηθεί ο πλειστηριασμός δύο οικοπέδων 593 τ.μ. και 562 τ.μ. στον Στρόβολο, εντός των οποίων έχει ανεγερθεί περί το έτος 2008 διώροφη ανεξάρτητη κατοικία τεσσάρων υπνοδωματίων με πισίνα και αυλή.

Η κατοικία διαθέτει επίσης υπόγειο, δωμάτιο σάουνας, δωμάτιο παιχνιδιών, δωμάτιο υπηρεσίας, χώρο στάθμευσης και άλλους βοηθητικούς χώρους, ενώ σύμφωνα με την ειδοποίηση, έχει κτιστεί με ψηλής ποιότητας υλικά οικοδομής και βρίσκεται σε εξαιρετική φυσική κατάσταση.

Σημειώνεται πως, η κατοικία ενοικιαζόταν και πιθανόν να συνεχίσει να ενοικιάζεται. Η επιφυλασσόμενη τιμή πώλησης έχει καθοριστεί στο 1.604.375 ευρώ και το ποσό εγγύησης στις 160.438 ευρώ.

Το δεύτερο ξενοδοχείο

Σήμερα 1η Αυγούστου, ακόμη, θα επιχειρηθεί ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός οικοπέδου έκτασης 1.031 τ.μ. στην περιοχή Αγίου Ανδρέα στη Λευκωσία, εντός του οποίου έχει ανεγερθεί ξενοδοχείο που πλέον δεν λειτουργεί.

Σύμφωνα με τις επιπρόσθετες πληροφορίες που παρέχονται στην ειδοποίηση πλειστηριασμού, πρόκειται για το ξενοδοχείο «CROWN INN», το οποίο έχει ανεγερθεί περί το 1955 και έχει ανακαινιστεί περί το 2009. Αποτελείται από ισόγειο/1ον, 2ον και 3ον όροφο και υπόγειο.

Το ισόγειο αποτελείται από ενιαίο χώρο εισόδου/υποδοχής, αίθουσες διαφόρων χρήσεων, και άλλους χώρους και εξωτερικά διαθέτει βεράντα η οποία έχει καλυφτεί με σκέπαστρο, ενώ ο πρώτος και ο δεύτερος όροφος είναι πανομοιότυποι και αποτελούνται από 16 δωμάτια έκαστος.

Ο τρίτος όροφος έχει ανεγερθεί πριν από περίπου 7 χρόνια και αποτελείται από χώρους προσωπικού και ταράτσα η οποία χρησιμοποιείται ως χώρος εκδηλώσεων, ενώ το υπόγειο χρησιμοποιείται για πλυσταριό και μηχανοστάσιο.

Η επιφυλασσόμενη τιμή πώλησης έχει καθοριστεί στο 1.280.800 ευρώ και το ποσό εγγύησης στις 128.080 ευρώ.

Άλλοι πλειστηριασμοί

Επιπρόσθετα, στις 14 Αυγούστου είναι προγραμματισμένος ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός χωραφιού 1.350 τ.μ. στη Γερμασόγεια, εντός του οποίου έχει υπάρχει διώροφη οικοδομή μεγάλης ηλικίας. Η επιφυλασσόμενη τιμή πώλησης καθορίστηκε στο 1.232.500 ευρώ και το ποσό εγγύησης στις 123.250 ευρώ.

Στις 4 Αυγούστου θα επιχειρηθεί ο ταυτόχρονος πλειστηριασμός μίας διώροφης κατοικίας και 14 διαμερισμάτων στην Κάτω Πάφο, τα οποία αποτελούν μέρος ανάπτυξης αποτελούμενης από 18 μονάδες. Τα ακίνητα αφορούν τέσσερα διαμερίσματα τύπου στούντιο, δέκα διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου και μία μεζονέτα.

Η επιφυλασσόμενη τιμή πώλησης της μεζονέτας καθορίστηκε στις 110.000 ευρώ, ενώ των διαμερισμάτων κυμαίνονται από 48.500 ευρώ έως και 73.500 ευρώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Η Κύπρος διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη βαθιά της γνώση για τη Μέση Ανατολή, ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην «Καθημερινή», φέρνοντας ως παράδειγμα την επίσκεψή της την ερχόμενη εβδομάδα στο Λίβανο με τον Πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top