ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκλονισμός για τον ξαφνικό χαμό της Δρ. Σπυριδούλας Τσαρουχά - «Θα θυμόμαστε πάντα τη μοναδική σου καλοσύνη»

Συγκλονισμός για τον ξαφνικό χαμό της Δρ. Σπυριδούλας Τσαρουχά - «Θα θυμόμαστε πάντα τη μοναδική σου καλοσύνη»

Θλίψη για τον ξαφνικό θάνατο της Δρ. Σπυριδούλας Τσαρουχά.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Γονέων και Φίλων Παιδοογκολογικής Μονάδας έκανε γνωστή την δυσάρεστη είδηση , μέσα από μια ανάρτηση στα social media

«Εκφράζουμε τον συγκλονισμό και τη βαθιά μας θλίψη για τον ξαφνικό χαμό της Δρ Σπυριδούλας Τσαρουχά, Προέδρου της Ελληνική Εταιρεία για την Ανακουφιστική Φροντίδα Παιδιών και Εφήβων .
Στη πρόσφατη σύντομη επικοινωνία και συνεργασία που ξεκινήσαμε με την Εταιρεία, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε μια εξαιρετική επαγγελματία με όραμα και αγάπη, έναν άνθρωπο δοτικό και αυθεντικό.
Είχαμε επίσης την τύχη να αντικρίσουμε στο βλέμμα της την έγνοια για τα παιδιά και τους εφήβους που υποφέρουν αλλά και την προθυμία της να βοηθήσει γονείς, κοινότητες και συλλόγους που χρειάζονταν την συμπαράσταση και την εμπειρογνωμοσύνη της.
Η απουσία της θα είναι δυσαναπλήρωτη. Καλό ταξίδι στο φως»

 

H Ελληνική Εταιρεία για την Ανακουφιστική Φροντίδα Παιδιών και Εφήβων, της οποίας ήταν Πρόεδρος η αδικοχαμένη Δρ.Σπυριδούλα, την αποχαιρετά μέσα από τα social media: 

«Αγαπητές και αγαπητοί,
Τις τελευταίες ημέρες είμαστε συγκλονισμένοι από τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου της Σπυριδούλας Τσαρουχά, προέδρου της Εταιρείας μας, η οποία έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 29 Ιουλίου, περιτριγυρισμένη από τους αγαπημένους της ανθρώπους.

Η Σπυριδούλα θα λείψει βαθύτατα σε όλους όσους είχαμε την τύχη να τη γνωρίσουμε, να διδαχθούμε από εκείνη, να μας εμπνεύσει με τη γενναιοδωρία και την καλοσύνη της.

Η Σπυριδούλα έχει υπάρξει πρωτοπόρος στην ανάπτυξη της Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας στη χώρα μας, με διεθνή επιστημονική, ερευνητική, εκπαιδευτική και κλινική παρουσία.

Όραμα της ήταν η ενσωμάτωση της προσέγγισης της Ανακουφιστικής Φροντίδας και η παροχή́ ολοκληρωμένης, ποιοτικής φροντίδας για κάθε νεογνό, βρέφος, παιδί ή έφηβο που έρχεται αντιμέτωπο με απειλητική ή περιοριστική για τη ζωή ασθένεια, καθώς και στήριξη των οικογενειών, από́ τη στιγμή́ της διάγνωσης, στη θεραπεία, το τέλος της ζωής έως το θάνατο και την περίοδο του πένθους. Υποστήριζε και υπερασπίστηκε το Αναφαίρετο Δικαίωμα όλων στην ανακουφιστική φροντίδα.
Στην πολυετή της πορεία φρόντισε ακούραστα και συνόδευσε τόσο ενήλικες όσο και αμέτρητα παιδιά, καθώς και τις οικογένειές τους, κατά τη διάρκεια της ασθένειας, το τέλος της ζωή τους και στο πένθος.

Το έργο της Σπυριδούλας στην Παιδιατρική Ανακουφιστική Φροντίδα έχει υπάρξει σπουδαίο και το κενό που αφήνει δυσαναπλήρωτο. Ηγήθηκε στην ανάπτυξη και λειτουργία της μοναδικής στην Ελλάδα υπηρεσίας κατ’ οίκον Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας της Μέριμνας από το 2010, στην εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας, εκπαιδευτικών, φοιτητών, εθελοντών και των κοινοτήτων στην Ανακουφιστική Φροντίδα και από το 2016 ήταν Πρόεδρος του ΔΣ της Ελληνική Εταιρεία για την Ανακουφιστική Φροντίδα Παιδιών και Εφήβων.

Η κοινότητα της Ανακουφιστικής Φροντίδας θρηνεί την απώλεια ενός ξεχωριστού προσώπου που είναι πρότυπο για όλους μας. Είμαστε ήδη φτωχότεροι, το παράδειγμά της όμως ας είναι το κίνητρο για να συνεχίσουμε όσα η ίδια οραματίστηκε, για όσα η ίδια αγωνίστηκε, όσα η ίδια ξεκίνησε…
Σπυριδούλα μας,

Θα θυμόμαστε πάντα τη μοναδική σου καλοσύνη και ευγένεια, πόσο δοτική υπήρξες, την ανοιχτή αγκαλιά σου και το πηγαίο σου ενδιαφέρον. Τον τρόπο που προσέγγιζες τις καταστάσεις, το φωτεινό σου χαμόγελο με το οποίο αντιμετώπιζες τις προκλήσεις, τη στάση ζωής σου, το πάθος που χαρακτήριζε το λόγο και τις πράξεις σου, το νοιάξιμο σου, την ανιδιοτελή αγάπη και την προσφορά χωρίς προϋποθέσεις προς όλους. Για εσένα που μας έμαθες τη σημασία να φροντίζουμε τους εαυτούς μας.

Η Σπυριδούλα όλων των παιδιών!
Αναπαύσου εν ειρήνη.
Η σκέψη και η αγάπη όλων είναι μαζί με το αγοράκι της, το σύζυγο της, τη μητέρα και την αδελφή της.
* Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί την Τετάρτη 02 Αυγούστου 2023, στις 12:00μμ, στον Ι.Ν. της Αναστάσεως του Κυρίου, Δημοτικό Κοιμητήριο Ηλιούπολης.»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



«Ανατολίτικο παζάρι»  στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

«Ανατολίτικο παζάρι» στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

Καθοριστική θεωρείται η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Άγκυρα, τη Δευτέρα 13 Μαΐου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top