ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε αυτό το κτίριο θα μετακομίσει εντός Σεπτεμβρίου το Υπ. Εργασίας – Το κόστος αγοράς και το πρόβλημα με τους χώρους στάθμευσης

Σε αυτό το κτίριο θα μετακομίσει εντός Σεπτεμβρίου το Υπ. Εργασίας – Το κόστος αγοράς και το πρόβλημα με τους χώρους στάθμευσης

Σε νέο και σύγχρονο κτίριο, στο κέντρο της Λευκωσίας, ετοιμάζεται να μετακομίσει εντός Σεπτεμβρίου το Υπουργείο Εργασίας, καθώς και τα κεντρικά γραφεία των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τα οποία σήμερα συστεγάζονται σε κτίριο επί της Λεωφόρου Βύρωνος.

Το Υπουργείο Εργασίας και οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα μετακομίσουν στο κτίριο «Μετροπόλιταν», το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στα κεντρικά γραφεία της Eurobank και της Deloitte, καθώς και απέναντι από τα γραφεία της ΑΗΚ στη Λευκωσία.

Αναφορικά με τους ελλιπείς χώρους στάθμευσης, ένα θέμα που απασχόλησε πολλάκις και τη Βουλή, όπως πληροφορείται το ThemaOnline, έχουν γίνει διευθετήσεις ούτως ώστε ο ιδιοκτήτης του κτιρίου να παραχωρήσει επιπρόσθετους χώρους στάθμευσης σε παρακείμενο υπό ανέγερση κτίριο κοντά στο «Μετροπόλιταν», ενώ και το Υπουργείο Εργασίας από την πλευρά του προβαίνει σε ανάλογες ενέργειες για εξασφάλιση κι άλλων χώρων στάθμευσης σε σημεία πέριξ του κτιρίου και σε ακτίνα 300 μέτρων από αυτό.

Μάλιστα, όπως εκτιμάται, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταστέγασης του Υπουργείου Εργασίας στο νέο κτίριο, θα έχει επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα με τους χώρους στάθμευσης κι ως εκ τούτου δεν θα υπάρξουν οποιαδήποτε προβλήματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως, το προσωπικό που θα μεταφερθεί στο νέο κτίριο ανέρχεται στα 260-265 άτομα, ενώ οι διαθέσιμοι χώροι στάθμευσης στο «Μετροπόλιταν» είναι 74.

Σημειώνεται πως, η ολοκλήρωση της συμφωνίας αγοράς «Μετροπόλιταν» κατέστη δυνατή μετά την αποδέσμευση του ποσού των 25,4 εκατομμυρίων ευρώ που απαιτείτο από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, κατόπιν διαβούλευσης των μελών της μέσω… email.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, υπέρ της αποδέσμευσης του κονδυλίου τάχθηκαν οι Βουλευτές-μέλη της Επιτροπής από ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΛΑΜ και ΕΔΕΚ, ενώ το ΑΚΕΛ τάχθηκε εναντίον και η ΔΗΠΑ ζήτησε να γίνει ξανά συνεδρία της Επιτροπής για να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες, ένα αίτημα που απορρίφθηκε.

Το κόστος αγοράς και οι προβληματισμοί της Βουλής

Υπενθυμίζεται πως, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το 2023, στο οποίο περιλήφθηκε και το κονδύλι για αγορά του κτιρίου «Μετροπόλιταν», εκπρόσωπος του Υπουργείου Εργασίας ανέφερε ότι το κόστος αγοράς ανέρχεται στα 21,31 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ) και αφορά συμφωνία αγοράς του ακινήτου επί του οποίου έχει αναγερθεί, η οποία έγινε 14 Δεκεμβρίου 2022.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Οικονομικών, η συμφωνία είχε υπογραφεί υπό την αίρεση ότι ο πωλητής εντός 12 μηνών θα προσκόμιζε τίτλο ιδιοκτησίας του ακινήτου μετά τον διαχωρισμό και στις 17 Μαΐου 2023 ο πωλητής ενημέρωσε ότι έχει πληρωθεί ο συγκεκριμένος όρος και απέστειλε αντίγραφο του ξεχωριστού τίτλου ιδιοκτησίας.

Πρόσθεσε ότι, εντός ενός μηνός από την ημερομηνία ενημέρωσης από τον πωλητή ότι εκπληρώθηκε ο εν λόγω όρος, έπρεπε να καταβληθεί προκαταβολή του 30% του συνολικού τιμήματος ή ποσό 7,6 εκατ. ευρώ μαζί με το ΦΠΑ, νοουμένου ότι ο πωλητής θα προσκομίσει την σχετική τραπεζική εγγύηση προκαταβολής, κάτι που έγινε.

Αναφορικά με τον χώρο στάθμευσης, είπε ότι εντός τριών μηνών από την ημερομηνία έκδοσης του τίτλου ιδιοκτησίας, ο πωλητής έχει υποχρέωση να παραδώσει και να μεταβιβάσει το ακίνητο επ’ ονόματος της Δημοκρατίας και να δώσει εγγυητική ύψους 10% που αφορά την έκδοση του πιστοποιητικού έγκρισης και εγγυητική επιστολή ύψους 15%, συνολικής αξίας 3,19 εκατ. ευρώ που αφορά την περίοδο ευθύνης ελαττωμάτων.

Ανέφερε, ακόμη, ότι στην συγκεκριμένη εγγυητική περιλαμβάνεται και ο όρος που αφορά τους πρόσθετους χώρους στάθμευσης όπως αυτοί θα προκύψουν σύμφωνα με την αδειοδοτούσα αρχή που είναι ο Δήμος Λευκωσίας.

Το κτίριο

Αξίζει να αναφερθεί πως, το «Μετροπόλιταν» είναι ένα νέο υπερσύγχρονο επιχειρηματικό κέντρο της Cyfield που βρίσκεται στην καρδιά της εμπορικής περιοχής της Λευκωσίας. Το πολυώροφο κτίριο βρίσκεται στη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού σε μια από τις πιο πολυσύχναστες λεωφόρους της πρωτεύουσας. Η στρατηγική του τοποθεσία στο κέντρο της Λευκωσίας παρέχει εύκολη πρόσβαση σε άλλα επιχειρηματικά κέντρα, τράπεζες και καταστήματα.

Είναι ένα πολυώροφο κτήριο 19 ορόφων με πανοραμική θέα από όλους τους ορόφους. Το κτίριο προσφέρει χώρους γραφείων σε 17 ορόφους, χώρο υποδοχής, ημιώροφο, μηχανικό όροφο και τρία υπόγεια στάθμευσης. Το roof garden του κτιρίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εταιρικές ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, προσφέροντας ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα στους ενοίκους.

Το «Μετροπόλιταν», σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρία, είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να διευκολύνει τις τρέχουσες και τις μελλοντικές επιχειρηματικές απαιτήσεις με άφθονη ευελιξία για την αναδιάταξη του χώρου εργασίας, εάν απαιτείται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

LIVE: Σε ύφεση η πυρκαγιά – Ολονυχτία η μάχη με τις φλόγες – Χωρίς ρεύμα περιοχές

Φόνος στη Λευκωσία: Νεκρός ο 40χρονος Αθανάσιος Κότσλης - Χειροπέδες σε 38χρονο

Όλο και πιο κοντά στο ηλεκτρονικό πορτοφόλι - Ποια έγγραφα αναμένεται να περιλαμβάνει

Εντός Σεπτεμβρίου σηκώνει μανίκια το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο – Η διαδικασία που θα ακολουθείται για διορισμούς σε Ημικρατικούς

Σε αυτό το κτίριο θα μετακομίσει εντός Σεπτεμβρίου το Υπ. Εργασίας – Το κόστος αγοράς και το πρόβλημα με τους χώρους στάθμευσης

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top