ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όλο και πιο κοντά στο ηλεκτρονικό πορτοφόλι - Ποια έγγραφα αναμένεται να περιλαμβάνει

Όλο και πιο κοντά στο ηλεκτρονικό πορτοφόλι - Ποια έγγραφα αναμένεται να περιλαμβάνει

Στη ζωή μας έρχεται σιγά σιγά το ηλεκτρονικό πορτοφόλι, μια εφαρμογή μέσω της οποίας θα δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να έχουν στο κινητό τους - σε ηλεκτρονική μορφή - αρκετά σημαντικά έγγραφα.

Ιδιαίτερα, το ηλεκτρονικό πορτοφόλι αναμένεται να περιέχει έγγραφα και κάρτες, που αυτή τη στιγμή υπάρχουν στις τσέπες και τσάντες των πολιτών, αλλά σε ψηφιακή μορφή, κάτι που σίγουρα θα διευκολύνει όσους αποφασίσουν να το χρησιμοποιήσουν.

Όπως πληροφορείται το ThemaOnline από αρμόδια πηγή του Υφυπουργείου Έρευνας και Καινοτομίας, η δημιουργία του ηλεκτρονικού πορτοφολιού αυτή την στιγμή βρίσκεται ακόμα προς συζήτηση και σε διεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού η δημιουργία του ψηφιακού πορτοφολιού αφορά διασυνοριακό έργο.

Το ψηφιακό πορτοφόλι που θα αναπτυχθεί σε κάθε κράτος-μέλος θα δημιουργηθεί στη βάση του πρωτότυπου πορτοφολιού ψηφιακής ταυτότητας της ΕΕ (ΕUDI), όπως προνοεί και ο κανονισμός για την ευρωπαϊκή ψηφιακή ταυτότητα.

Στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα στους ευρωπαίους πολίτες αλλά και στις επιχειρήσεις να ανταλλάσσουν δεδομένα ταυτότητας με ασφαλή και βολικό τρόπο με μέσα από τη χρήση της τεχνολογίας.

Τι έγγραφα αναμένεται να περιλαμβάνει

Το ηλεκτρονικό πορτοφόλι θα περιλαμβάνει το δελτίο ταυτότητας και την άδεια οδήγησης καθώς επίσης θα δίνει την δυνατότητα σύνδεσης στις κρατικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες αλλά και την δυνατότητα πρόσβασης στις ηλεκτρονικές συνταγογραφήσεις.

Ωστόσο, σύμφωνα με την πηγή του Υφυπουργείου Καινοτομίας, ο Υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Φίλιππος Χατζηζαχαρίας εισηγείται να προστεθούν στο ηλεκτρονικό πορτοφόλι το πιστοποιητικό γεννήσεως, η ασφάλεια του αυτοκινήτου, η άδεια κυκλοφορίας, το διαβατήριο καθώς και διάφορα άλλα προσωπικά επίσημα έγγραφα.

Παράλληλα, εισηγείται να προστεθεί και η ηλεκτρονική υπογραφή η οποία, πρέπει να σημειώσουμε, είναι πλέον διαθέσιμη προς το κοινό και ο κάθε πολίτης μπορεί να την εκδώσει μέσω του πάροχου, ο οποίος είναι η JCC.

Το κόστος ανέρχεται γύρω στα 50 ευρώ ανά πολίτη με σύμβαση τριών ετών (άρα στα τρία χρόνια χρειάζεται ανανέωση).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

LIVE: Σε ύφεση η πυρκαγιά – Ολονυχτία η μάχη με τις φλόγες – Χωρίς ρεύμα περιοχές

Φόνος στη Λευκωσία: Νεκρός ο 40χρονος Αθανάσιος Κότσλης - Χειροπέδες σε 38χρονο

Όλο και πιο κοντά στο ηλεκτρονικό πορτοφόλι - Ποια έγγραφα αναμένεται να περιλαμβάνει

Εντός Σεπτεμβρίου σηκώνει μανίκια το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο – Η διαδικασία που θα ακολουθείται για διορισμούς σε Ημικρατικούς

Σε αυτό το κτίριο θα μετακομίσει εντός Σεπτεμβρίου το Υπ. Εργασίας – Το κόστος αγοράς και το πρόβλημα με τους χώρους στάθμευσης

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top