ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πυρκαγιές: Την ώρα που χώρες της περιοχής σπεύδουν να βοηθήσουν την Κύπρο, η Βρετανία είναι σχεδόν απούσα

Πυρκαγιές: Την ώρα που χώρες της περιοχής σπεύδουν να βοηθήσουν την Κύπρο, η Βρετανία είναι σχεδόν απούσα

Την ώρα που οι μάχες με τις πυρκαγιές είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, με χώρες της περιοχής να ανταποκρίνονται θετικά αποστέλλοντας πτητικά μέσα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η Βρετανία και παρότι διαθέτει βάσεις στην Κύπρο είναι απούσα, αφού μέχρι στιγμής δεν απέστειλε κανένα εναέριο μέσο, παρά μόνο επίγειες δυνάμεις.

Μάλιστα κι ενώ οι Βρετανοί ανά τακτά χρονικά διαστήματα εκφράζουν την ετοιμότητα τους για να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια, εντούτοις, φαίνεται να βρίσκουν συνέχεια προσκόμματα (τεχνικά θέματα κλπ), με αποτέλεσμα η συμβολή τους να είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Κι αυτό την ώρα που Ιορδανία, Ελλάδα, αλλά και Ισραήλ έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια, αποστέλλοντας πτητικά μέσα, παραμένοντας σε ετοιμότητα για να αποστείλουν κι άλλες δυνάμεις, εάν χρειαστεί.

Πέραν των προαναφερθέντων, ετοιμότητα για να βοηθήσει την Κύπρο εξέφρασε ακόμη και ο Λίβανος που αντιμετωπίζει σωρεία σοβαρών προβλημάτων, ενώ παρόμοια ετοιμότητα εκφράστηκε και από πλευράς Παλαιστίνης.

Η μη ανταπόκριση της Βρετανίας, βέβαια, προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, κι αυτό γιατί η Κύπρος όταν χρειάστηκε ήταν παρούσα και συνέβαλε τα μέγιστα στην μεγάλη επιχείρηση που είχε στηθεί για απομάκρυνση των υπηκόων του Ηνωμένου Βασιλείου από το Σουδάν.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Νέα τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός ο 52χρονος οδηγός του τροχαίου στο Παραλίμνι

Νέα τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός ο 52χρονος οδηγός του τροχαίου στο Παραλίμνι

Νέα τραγωδία σημειώθηκε στην άσφαλτο, με θύμα τον 52χρονο Nichola Charles Fox από τη Βρετανία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top