ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Φιλαδέλφεια: Πού στρέφονται οι έρευνες για το δολοφόνο του 29χρονου Μιχάλη – Η απόδοση ευθυνών και το βαρύτατο κατηγορητήριο

Νέα Φιλαδέλφεια: Πού στρέφονται οι έρευνες για το δολοφόνο του 29χρονου Μιχάλη – Η απόδοση ευθυνών και το βαρύτατο κατηγορητήριο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δολοφόνου ή των δολοφόνων του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη, το βράδυ της Τρίτης έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.


Οι αστυνομικοί διερευνούν τις κάμερες ασφαλείας: Από το πρωί κλιμάκια της ασφάλειας βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας μέχρι το ΟΑΚΑ, και αναζητούν του δρομολογίου που ακολούθησαν οι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Εκτιμούν ότι στην πρώιμη φάση πολλοί από αυτούς δεν φορούσαν κουκούλες για να κρύψουν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.

Πέρα από την ταυτοποίηση, μπορεί να προκύψουν νέα πρόσωπα για αναζήτηση, με δεδομένο ότι πολλοί από τους περίπου 150 Κροάτες χούλιγκαν δεν έχουν καταφέρει να διαφύγουν στη χώρα τους, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Στα εργαστήρια «τρέχουν» οι έρευνες και όσον αφορά την ταυτοποίηση μέσω DNA. Το DNA μπορεί να οδηγήσει στην ταυτοποίηση του δράστη της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη.

Καταθέσεις έως την Κυριακή

Σε δικαστικό επίπεδο, οι προανακριτικές διαδικασίες συνεχίζονται για τους 105 συλληφθέντες χούλιγκαν για τη δολοφονία του 29χρονου. Ανά ομάδες των 10-12 ατόμων που θα οδηγούνται σταδιακά ενώπιον των τριών ανακριτών από αύριο Παρασκευή έως και την Κυριακή για να ληφθούν οι απολογίες των συλληφθέντων για την αιματηρή καταδρομική επίθεση.

Αναλυτικά διώκονται 105 άτομα, καθώς ένας απ' αυτούς νοσηλεύεται φρουρούμενος για βαρύτατα αδικήματα, ανάμεσα στα οποία είναι:

Εγκληματική οργάνωση
Ανθρωποκτονία από πρόθεση
Έκρηξη
Κατοχή εκρηκτικών υλών
Διατάραξη κοινής ειρήνης
Επικίνδυνη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού κατά συρροή
Φθορά ξένης ιδιοκτησίας
Βιαιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου )
Παράνομη οπλοφορία
Οπλοχρησία
Κατοχή φωτοβολίδων

Στη δημοσιότητα δόθηκε ένα βίντεο-ντοκουμέντο, το οποίο δείχνει τους Κροάτες χούλιγκαν να συγκεντρώνονται στη Νέα Φιλαδέλφεια και να προετοιμάζονται, λίγο πριν σημειωθούν τα επεισόδια.

Το βίντεο προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και δείχνει τους χούλιγκαν να πηγαίνουν από τον Περισσό με τα πόδια προς το γήπεδο, ενώ διατηρούν χαμηλό προφίλ, ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί.

Στα πλάνα διακρίνονται να συγκεντρώνονται σε ένα οικόπεδο κοντά στο γήπεδο, ενώ φέρεται να τους καθοδηγεί ένα άτομο, το οποίο πιθανώς γνώριζε τη διαδρομή.

Μάλιστα, σε μια στιγμή εμφανίζονται επτά αστυνομικοί να τους ακολουθούν, χωρίς όμως να επεμβαίνουν, ενώ δεν είναι γνωστό αν ειδοποίησαν εκείνη τη στιγμή για την παρουσία των χούλιγκαν.

Η ΕΔΕ

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ΕΔΕ της οποίας προΐσταται ο επιτελάρχης της ΕΛΑΣ. Η εντολή που υπάρχει είναι απόδοση ευθυνών εκεί που υπάρχουν όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, με 15 - 20 αστυνομικούς όλων των βαθμών να βρίσκονται στο «μικροσκόπιο». Θα εξεταστούν όλα τα πρόσωπα που έχουν σχέση με την υπόθεση.

ΠΗΓΗ: Έθνος

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top