ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πόσα πλήρωσε το κράτος σε εργολάβους και κατασκευαστικές εταιρείες για δρόμους, ανέγερση κτιρίων και άλλα έργα

Πόσα πλήρωσε το κράτος σε εργολάβους και κατασκευαστικές εταιρείες για δρόμους, ανέγερση κτιρίων και άλλα έργα

Αρκετά εκατομμύρια ευρώ σε κατασκευαστικά έργα που αφορούσαν, μεταξύ άλλων, κατασκευή και συντήρηση δρόμων, ανέγερση/βελτίωση κυβερνητικών κτιρίων και σχολείων, καθώς και για έργα αποχετεύσεως, δαπάνησε το κράτος το 2022.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Γενικό Λογιστήριο και αφορούν φυσικά και νομικά πρόσωπα που έλαβαν από την Κυβέρνηση κατά το 2022 πέραν του 1 εκατομμυρίου ευρώ και ανέλυσε το ThemaOnline, για διάφορα κατασκευαστικά και άλλα έργα, το κράτος πλήρωσε συνολικά 134,7 εκατομμύρια ευρώ.

Τα 81,7 εκατ. ευρώ αφορούσαν κατασκευή, βελτίωση ή συντήρηση δρόμων, τα 21,9 εκατ. ευρώ ανέγερση και βελτίωση κυβερνητικών κτιρίων, τα 14,3 εκατ. ευρώ ανέγερση, βελτίωση και επέκταση σχολικών κτιρίων, ενώ άλλα 7,7 εκατ. ευρώ αφορούσαν βελτιωτικά έργα για προστασία των παραλιών.

Πέραν των πιο πάνω, το κράτος κατέβαλε 5 εκατ. ευρώ για επίλυση του προβλήματος με τις καθιζήσεις στο Πισσούρι και 4,1 εκατ. ευρώ για σχέδια αποχετεύσεως λυμάτων σε χωριά.

Πόσα πήραν κατασκευαστικές και εργολάβοι

Βάσει των ίδιων στοιχείων προκύπτει ότι, η Cyfield Construction Ltd έλαβε 18 εκατ. ευρώ για κατασκευή, συντήρηση και βελτίωση Δρόμων, ενώ άλλα 16,9 εκατ. ευρώ έλαβε η Iacovou Construction Ltd για κατασκευή, συντήρηση και αναβάθμιση Δρόμων, καθώς και για άλλα κατασκευαστικά έργα.

Την ίδια ώρα, η Cyfield Asphalt CO Ltd έλαβε 8,8 εκατ. ευρώ για κατασκευή, συντήρηση και βελτίωση Δρόμων, η Iacovou Brothers (Constructions) Ltd 7,8 εκατ. ευρώ για υδατικά έργα και για κατασκευή/συντήρηση δρόμων και η Cybarco-Pharmakas ΚΠΣ/47/2021/Ε(Α) JV 7,1 εκατ. ευρώ για κατασκευή δρόμων.

Στη Lois Builders Ltd-Wade Adams Contracting(Cyprus) Ltd JV το κράτος κατέβαλε 5,1 εκατ. ευρώ για βελτίωση δρόμων, στην Araco Construction CY Ltd 2,8 εκατ. ευρώ για κατασκευή, συντήρηση και βελτίωση δρόμων και άλλα κατασκευαστικά έργα και στην Εταιρεία Τεχνικών Έργων και Μεταφορών Πανάγος Λτδ 1,8 εκατ. ευρώ για συντήρηση, βελτίωση και κατασκευή δρόμων και για κατασκευαστικά έργα.

Εξάλλου, η Μ. Μπακαλιάος & Υιοί Λτδ έλαβε 1,7 εκατ. ευρώ για συντήρηση και βελτίωση δρόμων, η A.N. Ioannou Construction Ltd 1,7 εκατ. ευρώ για κατασκευαστικά έργα, η Kedris Construction Ltd 1,5 εκατ. ευρώ για βελτιώσεις πρωταρχικών δρόμων πόλεων, η An. Christou Properties & Constructions Ltd 1,4 εκατ. ευρώ για κατασκευή, συντήρηση και βελτίωση δρόμων και η ΤΕΚΑΛ ΑΕ-Μάκης Σαββίδης & ΥΙΟΙ (Εργολ.) Λεμεσός Λτδ-Κοινοπραξία 1,4 εκατ. ευρώ για κατασκευή/βελτίωση δρόμων.

Στη A. & C. Angeli Construction Ltd το κράτος κατέβαλε 1,4 εκατ. ευρώ για κατασκευαστικά έργα και συντήρηση δρόμων, στην Ίκαρος Ελευθερίου Κατασκευές Λτδ 1,2 εκατ. ευρώ για κατασκευή /βελτίωση δρόμων, στην Αντώνης Στρατουράς Λτδ 1,1 εκατ. ευρώ για κατασκευαστικά έργα, στην Χαραλαμπίδης Σ. Πέτρος & Αδελφοί Λτδ 1,1 εκατ. ευρώ για κατασκευή/βελτίωση δρόμων, στην Χριστάκης Μουσουλλου Εργοληπτική Λτδ 1 εκατ. ευρώ για βελτιώσεις δρόμων και στην Panath Construction Limited 1 εκατ. ευρώ για βελτιώσεις δρόμων.

Ανέγερση και βελτίωση κυβερνητικών κτιρίων

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η Iacovou-Cyfield(M)Joint Venture έλαβε 11,5 εκατ. ευρώ για ανέγερση κτιρίων κυβερνητικών γραφείων και η Lois Builders Ltd 2,5 εκατ. για βελτιώσεις κτιρίων κυβερνητικών γραφείων και για βελτιώσεις Καταφυγίων Αλιείας.

Η Theoni Xanthi XZA Architects Llc έλαβε 2 εκατ. ευρώ για ανέγερση κτιρίων κυβερνητικών γραφείων, η A. Panayides Contracting Ltd 1,8 εκατ. ευρώ για μελέτη, κατασκευή και συντήρηση κυβερνητικών κτιρίων και η Hadjikyriakos & Chapo-General Construct. CO. LTD Joint Venture 1,6 εκατ. ευρώ για συντήρηση κτιρίων γραφείων.

Επίσης, η Miltiades Neophytou Civil Engineer. Contractors & Developers Limited έλαβε 1,4 εκατ. ευρώ για ανέγερση κτιρίων κυβερνητικών γραφείων και η Α&Α Αποστολίδης Εργοληπτική Εταιρεία Λτδ 1,1 εκατ. ευρώ για βελτιώσεις κτιρίων κυβερνητικών γραφείων.

Σχολικά κτίρια

Σε ό,τι αφορά τα σχολικά κτίρια, η Ν. Γαβριήλ & Υιοί Λίμιτεδ έλαβε 5,9 εκατ. ευρώ για ανέγερση, βελτιώσεις κι επεκτάσεις σχολικών κτιρίων, η A. Aristotelous Construction Ltd 2,9 εκατ. ευρώ για ανέγερση και βελτιώσεις σχολικών κτιρίων και άλλων οικοδομικών έργων και η Medcon Construction Ltd 2,5 εκατ. ευρώ για βελτιώσεις σχολικών κτιρίων και για κατασκευή Μονάδας Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Απορριμμάτων και Διαμετακομιστικών Σταθμών.

Επιπρόσθετα, η Imatech Kounna Limited έλαβε 1,6 εκατ. ευρώ για επεκτάσεις/βελτιώσεις σχολικών κτιρίων και η J. Mantis Constructions Limited 1,4 εκατ. ευρώ για βελτιώσεις σχολικών κτιρίων.

Άλλα έργα

Πέραν των προαναφερθέντων, η Cybarco Contracting Limited έλαβε 5,0 εκατ. ευρώ για έργα επίλυσης του προβλήματος των καθιζήσεων, υποχωρήσεων και διαρρήξεων του εδάφους στην περιοχή Λίμνες στην Κοινότητα Πισσουρίου και η Cyfield Engineering and Contracting Public Limited 4,1 εκατ. ευρώ για Σχέδια Αποχετεύσεως Λυμάτων σε Χωριά

Ακόμη, η Σταύρος Ανδρονίκου & Υιός Λτδ έλαβε 2,2 εκατ. ευρώ για κατασκευή/βελτίωση έργων για προστασία παραλίας και άλλα κατασκευαστικά έργα, η ΚΕΠΑ Αττικής Α.Τ.Ε. 1,9 εκατ. ευρώ για κατασκευή /βελτίωση έργων για προστασία παραλίας, η C. Kasinos & Son Ltd 1,8 εκατ. ευρώ για κατασκευή/βελτίωση έργων για προστασία παραλίας και η Semesco CO Ltd 1,8 εκατ. ευρώ για κατασκευή/βελτίωση έργων για προστασία παραλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top