ΔΙΕΘΝΗ

«Ασφαλής διαδρομή 14 χιλιάδες λίρες» - Διακινητές διαφημίζουν στο TikTok «δρομολόγια θανάτου» για Αλβανούς μετανάστες

«Ασφαλής διαδρομή 14 χιλιάδες λίρες» - Διακινητές διαφημίζουν στο TikTok «δρομολόγια θανάτου» για Αλβανούς μετανάστες

Ραγδαία έχουν αυξηθεί τα μεταναστευτικά ρεύματα από την Αλβανία στη Βρετανία, παρά τα μέτρα που έχει λάβει η βρετανική κυβέρνηση στην προσπάθεια της να αποτρέψει τις παράνομες αφίξεις.

Οι Αλβανοί διακινητές φαίνεται να έχουν αλλάξει τακτική στην παράνομη αποστολή μεταναστών στη Βρετανία, μετά από πρόσφατες νομικές αλλαγές, όπου τυχόν αφίξεις με λέμβους επαναπατρίζονται αυτόματα στην Αλβανία βάσει της συμφωνίας του περασμένου Δεκεμβρίου μεταξύ της αλβανικής και της βρετανικής κυβέρνησης.

Οι διακινητές, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, προσφέρουν ήδη νέες ασφαλείς διαδρομές μέσω της Ισπανίας με φέρι στις διαφημίσεις τους TikTok, χρησιμοποιώντας εικονίδια και emoji φορτηγών, πορθμείων και το τουριστικό αξιοθέατο London Eye, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Τάμεση.

Ομάδες διακίνησης προσφέρουν φορτηγά από το ισπανικό λιμάνι του Σανταντέρ στο αγγλικό λιμάνι του Πόρτσμουθ για 14.000 λίρες ανά άτομο.

Αυτή η νέα διαδρομή σημαίνει ότι οι μετανάστες είναι λιγότερο πιθανό να εντοπιστούν και να διεισδύσουν στη Βρετανία, ενώ η νέα διαδρομή προωθείται ως λιγότερο επικίνδυνη και αποφεύγει τους αυστηρούς συνοριακούς ελέγχους, καθώς αν γίνουν αντιληπτοί γνωρίζουν ότι οι αιτήσεις ασύλου θα απορριφθούν δεδομένου δεν έχουν εγγραφεί καθόλου στις αρχές μετανάστευσης και στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Τον περασμένο μήνα, μια εγκληματική ομάδα πρόσφερε μια υπηρεσία all-inclusive που ονομάζεται «Asylum Express» για 12.000 λίρες ως διαδρομή προς τη Βρετανία, η οποία περιελάμβανε επικοινωνία με μια εταιρεία δικηγόρων μετανάστευσης κατά την άφιξή τους στην Αγγλία, οι οποίοι θα τους συμβούλευαν για το τι να κάνουν.

Πρόσφατα, η βρετανική κυβέρνηση έχει αρχίσει να εντοπίζει και να ερευνά πολλά δικηγορικά γραφεία που βοηθούν τους μετανάστες να υποβάλλουν ψευδείς αιτήσεις ασύλου.

Η αύξηση του αριθμού των παράνομων μεταναστών που επιχειρούν να εισέλθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω του Πόρτσμουθ και του Πόουλ έχει ήδη αναφερθεί από τη βρετανική υπηρεσία παρακολούθησης των συνόρων και της μετανάστευσης.

Ρεκόρ μεταναστών από την Αλβανία

Ο αριθμός των Αλβανών που διέσχισαν τη Μάγχη με μικρές βάρκες μειώθηκε σημαντικά τους πρώτους πέντε μήνες του τρέχοντος έτους στο δύο τοις εκατό των αφίξεων, από 28 τοις εκατό πέρυσι, όταν πέρυσι έφθασαν στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω των στενών του Ντόβερ 45.755 μετανάστες, αριθμός ρεκόρ συνολικά.

Ωστόσο, η Εθνική Υπηρεσία Καταπολέμησης του Εγκλήματος (NCA) αναφέρει ότι η έλξη της παραοικονομίας, όπου οι μετανάστες μπορούν να κερδίζουν έως και 100 λίρες την ημέρα στις κατασκευές, στη φιλοξενία, στα πλυντήρια αυτοκινήτων ή ως κουρείς, ή 1.000 λίρες την εβδομάδα ως «κηπουρός» σε φάρμα κάνναβης, είναι «αρκετά συντριπτική» για τους φτωχότερους Αλβανούς.

Ορισμένοι μετανάστευσαν για να εργαστούν σε χώρους καλλιέργειας κάνναβης, με τη διέλευσή τους από τη Μάγχη με μικρές βάρκες που πληρώνονται από τις συμμορίες. Στη συνέχεια «χρεώνονται» για να αποπληρώσουν το τέλος διέλευσης δουλεύοντας στις φάρμες ή για τις συμμορίες.

Πέρυσι, η NCA εκτίμησε ότι εκατοντάδες εκατομμύρια λίρες στέλνονταν πίσω στην Αλβανία, με το ποσό να αυξάνεται κατά το ένα πέμπτο τα τελευταία πέντε χρόνια.

ΠΗΓΗ: In.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top