ΔΙΕΘΝΗ

Συνεδρίαση αντιμετώπισης κρίσης στη Γαλλία λόγω καύσωνα

Συνεδρίαση αντιμετώπισης κρίσης στη Γαλλία λόγω καύσωνα

"Συνάντηση αντιμετώπισης κρίσης" για τον καύσωνα που θα μπορούσε να φτάσει στο υψηλότερο σημείο του το Σαββατοκύριακο, θα πραγματοποιήσει η γαλλική κυβέρνηση, δήλωσε την Πέμπτη στο Γαλλικό Πρακτορείο το γραφείο της Πρωθυπουργού, Ελίζαμπεθ Μπορν.

Ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι από το γραφείο της Μπορν, καθώς και από τα Υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας, Γεωργίας και Μεταφορών επρόκειτο να συναντηθούν το απόγευμα.

Το Παρίσι έχει εντείνει τα μέτρα προστασίας από τον καύσωνα αυτό το καλοκαίρι, αφού το 2022 έφερε έντονη ζέστη και μεγάλες πυρκαγιές, με τέσσερα από τα 96 διαμερίσματα της ηπειρωτικής Γαλλίας και της Κορσικής να διατρέχουν υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς και η ξηρασία να επηρεάζει τα δύο τρίτα των υδροφόρων στρωμάτων.

Περίπου 500 εκτάρια κάηκαν στο διοικητικό διαμέρισμα Ανατολικών Πυρηναίων, που συνορεύει με την Ισπανία το βράδυ της Δευτέρας.

Εν τω μεταξύ, η αρχή δημόσιας υγείας SPF δήλωσε την Πέμπτη ότι τουλάχιστον 30 περισσότεροι θάνατοι από το κανονικό σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του καύσωνα του Ιουλίου στη νοτιοανατολική περιοχή Προβηγκία-Άλπεις-Κυανή Ακτή, επιπλέον από τους 80 σε ένα πρώτο επεισόδιο τον Ιούνιο.

Περισσότεροι από 4.800 θάνατοι αποδόθηκαν στη ζέστη στη Γαλλία το περασμένο καλοκαίρι, από τους 61.000 σε όλη την Ευρώπη.

Την Πέμπτη, θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών Κελσίου αναμένονταν σε μεγάλο μέρος της νότιας Γαλλίας, με κορυφές έως και 37.

Ένας λεγόμενος «θόλος θερμότητας» που παγιδεύει νέο ζεστό αέρα που φτάνει από τα νότια αναμένεται να σχηματιστεί τις επόμενες ημέρες.

«Αυτές οι υψηλές θερμοκρασίες πρόκειται να διαρκέσουν, με τις κορυφές να πλησιάζουν τους 40 βαθμούς Κελσίου στις ακτές της Μεσογείου και στην κοιλάδα του Ροδανού από αυτό το Σαββατοκύριακο», ανέφερε η μετεωρολογική αρχή Meteo France.

Η ζέστη θα επεκταθεί και στην κεντρική και βόρεια Γαλλία, με θερμοκρασία 35 βαθμούς Κελσίου για το Παρίσι.

Οι μετεωρολόγοι υποστήριξαν ακόμη ότι η Γαλλία θα μπορούσε να δει τον πιο έντονο καύσωνα της ποτέ, ξεπερνώντας το ρεκόρ του 2012, με μέση θερμοκρασία 27 βαθμών που καταγράφηκε για πολλές ημέρες σε 30 σταθμούς παρακολούθησης σε όλη τη χώρα.

Πηγή: KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top