ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συνελήφθη παράνομος μετανάστης στη Χλώρακα - Καταγράφηκαν άλλα 60 άτομα

Συνελήφθη παράνομος μετανάστης στη Χλώρακα - Καταγράφηκαν άλλα 60 άτομα

Συνεχίστηκαν και χθες το απόγευμα οι έλεγχοι στο συγκρότημα διαμερισμάτων Άγιος Νικόλαος στη Χλώρακα για καταγραφή των μεταναστών που διαμένουν εκεί, μετά την απόφαση που λήφθηκε την περασμένη Δευτέρα στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο των οποίων καταγράφηκαν ακόμα 60 πρόσωπα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Πάφου, Μιχάλη Νικολάου, χθες το απόγευμα, από τις 15:30 ως τις 18:30, 52 αστυνομικοί της ΑΔΕ Πάφου, της ΥΑΜ Πάφου και της ΜΜΑΔ, σε συνεργασία με λειτουργούς του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας και της Υπηρεσίας Ασύλου του Υπουργείου Εσωτερικών, διενήργησαν ελέγχους σε διαμερίσματα όπου διαμένουν μετανάστες για την καταγραφή των στοιχείων τους. 

Από τις έρευνες που έγιναν σε διαμερίσματα εντός των οποίων στις προηγούμενες έρευνες δεν υπήρχαν πρόσωπα, σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, εντοπίστηκαν επιπλέον 60 άτομα τα στοιχεία των οποίων καταγράφηκαν για να ακολουθήσει η διαδικασία όπως έχει αποφασιστεί, είτε δηλαδή θα οδηγηθούν στον χώρο υποδοχής προσφύγων στην Κοφίνου είτε θα εξευρεθεί άλλο μέρος για να συνεχίσουν την παραμονή τους στην Κύπρο. 

Κατά την πιο πάνω διαδικασία καταγραφής, πρόσθεσε ο κ. Νικολάου, εντοπίστηκε και ένα πρόσωπο ηλικίας 32 ετών από τη Νιγηρία, το οποίο βρίσκεται παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο 32χρονος συνελήφθη για να ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες απέλασής του. 

Περαιτέρω, ανέφερε ο κ. Νικολάου, σήμερα από τις 5 η ώρα το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη νέα επιχείρηση καταγραφής των στοιχείων των μεταναστών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αστυνομικών με σκοπό να εξαντληθούν όλες οι πιθανότητες να γίνει πλήρης καταγραφή των στοιχείων όλων όσοι διαμένουν στο συγκρότημα διαμερισμάτων. Τα αποτελέσματα των σημερινών ελέγχων θα ανακοινωθούν εντός της ημέρας.

Να σημειωθεί ότι από την πρώτη επιχείρηση καταγραφής στοιχείων προέκυψε ότι στα διαμερίσματα που ελέγχθηκαν διέμεναν 81 άτομα εκ των οποίων 39 άνδρες, 17 γυναίκες και 25 ανήλικοι. 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Λίβανος: Με Σύρους πρόσφυγες θέλει να πιέσει την Ευρώπη ο ηγέτης της Χεζμπολάχ

Μονή Αββακούμ: Συνεχίζονται οι καταθέσεις ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής – Πέρνουν σειρά οι άλλοι τρεις μοναχοί

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

Έδειξε πλαστή ταυτότητα και έσπρωξε αστυνομικό για να διαφύγει - Τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι στην κατοχή του

Έμιλι Ραταϊκόφσκι: Η φωτογραφία στο Instagram που τη δείχνει να θηλάζει τον γιο της



Τι αφήνει πίσω της η Ολγκίν: Το παρασκήνιο από τις συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Η έκπληξη και η έκθεση προς τον ΓΓ των ΗΕ

Τι αφήνει πίσω της η Ολγκίν: Το παρασκήνιο από τις συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Η έκπληξη και η έκθεση προς τον ΓΓ των ΗΕ

Κανείς δεν ανέμενε ότι θα έβγαινε άσπρος καπνός από την τελευταία συνάντηση της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν η οποία τη Δευτέρα, είχε τις τελευταίες χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και με τον Ερσίν Τατάρ, ο οποίος επέμενε στις δικές του γνωστές θέσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top