ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οδικά ατυχήματα: Μαύρος ήταν ο Ιούλης - 30 άτομα έχασαν την ζωή τους από την αρχή του χρόνου

Οδικά ατυχήματα: Μαύρος ήταν ο Ιούλης - 30 άτομα έχασαν την ζωή τους από την αρχή του χρόνου

Ο Ιούλης αποτελεί μέχρι αυτή τη στιγμή το χειρότερο μήνα στην οδική ασφάλεια για το 2015, μήνα κατά τον οποίο εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο σε εννέα διαφορετικές θανατηφόρες οδικές συγκρούσεις, αναφέρει ο Οργανισμός “Reaction”.

Σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός αναφέρει, επίσης, ότι “από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα έχασαν τη ζωή τους 30 άτομα στους κυπριακούς δρόμους και από αυτούς οι 8 ή ποσοστό 26% ήταν νέοι κάτω των 25 ετών ενώ ταυτόχρονα οι 9 από τους 30 ή ποσοστό 30% ήταν άτομα άνω των 60 ετών και εννέα από τους νεκρούς ήταν μοτοσικλετιστές και οκτώ εξ αυτών ήταν πεζοί”.

Προσθέτει ότι “η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, η υπερβολική ταχύτητα αλλά και η γενικότερη μη συμμόρφωση με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης οδικών συγκρούσεων”.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Οργανισμού “Reaction” και Αντιπρόεδρο του Πανευρωπαϊκού Φόρουμ Νέων για την Οδική Ασφάλεια, Μάριο Σταύρου, “οι οποιεσδήποτε ποινές πρέπει να εφαρμόζονται άμεσα μετά το αδίκημα και πρέπει να είναι απαλλαγμένες από χρονοβόρες διαδικασίες”.

O κ. Σταύρου είπε ότι “αυτή τη στιγμή, εάν συλληφθεί κάποιος υπό την επήρεια αλκοόλης σε υψηλά επίπεδα που όπως ορίζει η νομοθεσία πρέπει να προσαχθεί ενώπιον του δικαστηρίου, θα αφεθεί ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα και μέχρι τότε αυτός ο οδηγός θα οδηγεί κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα”.

Πρόσθεσε ότι “αυτό πρέπει να αλλάξουμε στην Κύπρο αν θέλουμε να πετύχουμε ασφαλή μείωση των οδικών συγκρούσεων ενώ παράλληλα θα μειωθεί κατά πολύ ο φόρτος εργασίας των δικαστηρίων μιας και η νομοθεσία θα επιβάλλεται άμεσα και πιο εύκολα”.

Ο κ. Σταύρου είπε, ακόμη, ότι “η συνεχής ενημέρωση του κοινού για νομοθεσίες και για την οδική ασφάλεια επιβάλλεται εάν σκεφτεί κανείς ότι σε ερώτηση του ευρωβαρομέτρου ποιο είναι το όριο αλκοόλης σύμφωνα με τη νομοθεσία το 55% των ερωτηθέντων στην Κύπρο απάντησε λάθος”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top