ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κέρδισαν χρόνο Αρχηγός και Υπουργός - Ανοιχτό το θέμα των ευθυνών

Κέρδισαν χρόνο Αρχηγός και Υπουργός - Ανοιχτό το θέμα των ευθυνών

Δεν έκλεισε για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το θέμα των ευθυνών της Αστυνομίας για τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή του Μόλου στη Λεμεσό.

Η δυσαρέσκεια του Νίκου Χριστοδουλίδη για την αναποτελεσματικότητα του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Αστυνομίας διατυπώθηκε ευθέως το πρωί του Σαββάτου, προς τον Αρχηγό Αστυνομίας, παρουσία και της υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Αννας Κουκκίδου Προκοπίου.

O Πρόεδρος Χριστοδουλίδης εμφανίστηκε ιδιαίτερα έντονος και δεν άνοιξε τα χαρτιά του ως προς τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί. Περιορίστηκε να απαιτήσει όπως μην επαναληφθεί οποιοδήποτε παρατράγουδο τις επόμενες ημέρες.

Η κινητοποίηση εναντίον των ακροδεξιών που επιτέθηκαν εναντίον αλλοδαπών στη Λεμεσό το βράδυ της Παρασκευής, που ήταν προγραμματισμένη επίσης στη Λεμεσό, το Σάββατο, όπως και το υψηλού κινδύνου χθεσινό ντέρμπι ανάμεσα στην Ομόνοια και το ΑΠΟΕΛ ήταν, ζητήματα που έπαιξαν το δικό τους ρόλο στην εξέλιξη των πραγμάτων.

Πέραν των πιο πάνω, ο Νίκος Χριστοδουλίδης επέλεξε να μην ενεργήσει εν ψυχρώ και φαίνεται ότι θα προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες όταν κρίνει ότι αυτό θα συμβάλει στη βελτίωση των πραγμάτων. Πέραν του Αρχηγού Αστυνομίας, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση, σε πολιτική μέγγενη βρίσκεται και η υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως.

Στην Άννα Κουκκίδη Προκοπίου δεν χρεώνονται ευθέως λανθασμένες επιλογές και ενέργειες, αλλά σημειώνεται με το αρνητικό πρόσημο των αστυνομικών επιδόσεων.

«Όλα θα γίνουν στην ώρα τους» ήταν η απάντηση πηγής που γνωρίζει το παρασκήνιο όσων εκτυλίχθηκαν στο Προεδρικό το τελευταίο τριήμερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top