ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποσύρθηκαν από την κυπριακή αγορά προϊόντα με χημικές ουσίες - Δείτε φωτογραφίες

Αποσύρθηκαν από την κυπριακή αγορά προϊόντα με χημικές ουσίες - Δείτε φωτογραφίες

Στο πλαίσιο της εφαρμογής της περί Χημικών Ουσιών Νομοθεσίας, το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας προχώρησε σε εκστρατεία ελέγχου προϊόντων από πλαστικό που διατίθενται στην κυπριακή αγορά. Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας λήφθηκαν 15 δείγματα για έλεγχο της περιεκτικότητάς τους σε φθαλικούς εστέρες.

Οι φθαλικοί εστέρες είναι ουσίες που χαρακτηρίζονται ως τοξικές για την αναπαραγωγή και περιλαμβάνονται στους περιορισμούς του Παραρτήματος XVII του Κανονισμού REACH (σημεία 51 και 52). Σύμφωνα με τους περιορισμούς αυτούς, τα προϊόντα που περιέχουν συγκεκριμένους φθαλικούς εστέρες σε συγκεντρώσεις μεγαλύτερες από 0,1% κατά βάρος σε πλαστικοποιημένο υλικό, δεν πρέπει να διατίθενται στην αγορά.

Μετά από εργαστηριακή ανάλυση των δειγμάτων, που διενεργήθηκε από το Γενικό Χημείο του Κράτους, σε τρία από τα 15 δείγματα ανιχνεύθηκαν φθαλικοί εστέρες σε συγκεντρώσεις υψηλότερες από αυτές που καθορίζονται στη νομοθεσία.

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασία άμεσης απόσυρσης από την κυπριακή αγορά και καταστροφής των μη συμμορφούμενων προϊόντων.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους Λειτουργούς στα τηλέφωνα 22405611, 22405637 και 22405609, καθώς επίσης να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Τμήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top