ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπολίτευση: Πυρ ομαδόν κατά Αναστασιάδη για Κυπριακό

Αντιπολίτευση: Πυρ ομαδόν κατά Αναστασιάδη για Κυπριακό

Έντονη κριτική άσκησαν στην κυβέρνηση και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη τα κόμματα της αντιπολίτευσης από το βήμα του συνεδρίου των αποδήμων.

Νίκος Παπαδόπουλος — ΔΗΚΟ

Για επικοινωνιακή διαχείριση του Κυπριακού έκανε λόγο ο Πρόεδρος το ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος είπε ότι ακολουθείται μια λανθασμένη στρατηγική.

Στην παρέμβασή του στο συνέδριο των αποδήμων, ο κ. Παπαδόπουλος ζήτησε επίσης να τερματιστεί η συσκότιση, όπως είπε, στις διαπραγματεύσεις και «να ακούσει ο κόσμος τι συζητά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

«Κάποιοι φοβούνται να μας πουν τι συζητούν και τι είναι που αποδέχονται. Είναι καιρός να ακούσει ο κόσμος τι είναι που συζητά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας» ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

Συνέχισε, λέγοντας ότι λαϊκισμός «είναι να λες δημόσια πως δεν αποδέχεσαι τις εγγυήσεις, αλλά παρασκηνιακά να συζητάς τρόπους εγγυήσεων. Λαϊκισμός είναι να λες στους πρόσφυγες ότι θα έχουν δικαίωμα ιδιοκτησίας, αλλά επί της ουσίας να αποδέχεσαι τέτοιες εξαιρέσεις που δεν θα επιστρέψει κανένας».

Εκφράζοντας «απεριόριστη ευγνωμοσύνη» προς τους απόδημους για όσα κάνουν προς όφελος της Κύπρου, ο κ. Παπαδοπουλος είπε ότι δεν συμμερίζεται το τεχνητό κλίμα αισιοδοξίας που επικρατεί σήμερα στο νησί.

Μαρίνος Σιζόπουλος  — ΕΔΕΚ

Τη θέση ότι η διεκδίκηση λύσης δημοκρατικής, λειτουργικής, χωρίς εθνοτικούς ή θρησκευτικούς διαχωρισμούς, χωρίς ακρωτηριασμό των πολιτικών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κανενός Κυπρίου, στο πλαίσιο της συνέχειας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτους μέλους του ΟΗΕ και της ΕΕ «δεν είναι απορριπτισμός όπως κάποιοι επιχειρούν να της αποδώσουν» αλλά «πατριωτική υπευθυνότητα» εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος από τη βήμα του Παγκόσμιου Συνεδρίου των Αποδήμων που διεξάγεται στη Λευκωσία.

Σε ομιλία του στο Συνέδριο ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ανέφερε πως η διαδικασία επίλυσης του Kυπριακού έχει εισέλθει σε ευαίσθητη και συνάμα κρίσιμη φάση και υπέδειξε ότι ναι μεν η εκλογή του Μουσταφά Ακιντζί ως ηγέτη των Τουρκοκυπρίων αποτελεί υπό προϋποθέσεις  θετική εξέλιξη, η υπερφίαλη αισιοδοξία ωστόσο που καλλιεργείται από ορισμένους κύκλους, εγκυμονεί κινδύνους.

Γιώργος Λιλλήκας — Συμμαχία Πολιτών

Αυτό που ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί και η τουρκική πλευρά “είναι διατεθειμένοι να διαπραγματευτούν είναι ένα μοντέλο λύσης που ούτε στην απελευθέρωση, ούτε στην επανένωση της Κύπρου και του λαού της οδηγεί” δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας.

Σε χαιρετισμό του στο το 18ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Αποδήμων Κυπρίων και στην Ετήσια Σύνοδο του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Νεολαίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ) στην Λευκωσία, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι”στην πραγματικότητα η τουρκική πλευρά στοχεύει στη νομιμοποίηση και μονιμοποίηση της διχοτόμησης με ένα, επιπλέον, τεράστιο κέρδος για την Τουρκία: η λύση θα καταλύει την Κυπριακή Δημοκρατία για να δημιουργηθεί ένα νέο `Συνεταιριστικό Κράτος`”

Γιώργος Περδίκης — Κίνημα Οικολόγων

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης, δήλωσε την Τετάρτη ότι “θα ήμασταν πιο αισιόδοξοι και μάλιστα ρεαλιστικά αισιόδοξοι και όχι αιθεροβάμονες, εάν βλέπαμε την Τουρκία να αποσύρει από σήμερα τα κατοχικά της στρατεύματα από την Κύπρο, όπως εισηγήθηκε κι ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών,Νίκος Κοτζιάς και όχι να τα χρησιμοποιεί ως απειλή για να επιβάλει τη μορφή λύσης που εξυπηρετεί τα στρατηγικά της σχέδια”.

Σε χαιρετισμό του στο το 18ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Αποδήμων Κυπρίων και στην Ετήσια Σύνοδο του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Νεολαίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ) στην Λευκωσία ο κ. Περδίκης είπε ότι “η πρόταση Κοτζιά για αποχώρηση των κατοχικών Τουρκικών στρατευμάτων δεν φαίνεται να υιοθετείται από την κυπριακή πολιτική ηγεσία και κατ’ ακρίβειαν η κυπριακή πολιτική ηγεσία φαίνεται δυστυχώς να έχει αποφασίσει ότι δεν θα βάζει δύσκολα στην κατοχική Τουρκία για να μην χαλάσει το αισιόδοξο κλίμα”.

Διαβάστε επίσης Όταν ο Δημήτρης χειροκρότησε τον Νίκο..

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Πάνε στο Δικαστήριο μοναχοί και δωρητές για τα λεφτά στο χρηματοκιβώτιο - Τι έγινε με τις ενστάσεις στην Ανακριτική

«Πρεμιέρα» με παρατράγουδα για την εξεταστική περίοδο - Οι καταγγελίες για το γραπτό

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αυτοί είναι οι δυο ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές που διορίστηκαν από το Υπουργικό

Επιστολή Τσίγκη για τις κάμερες: Να γίνουν έντονες οι σημάνσεις στις προειδοποιητικές πινακίδες– «Πρώτα στον Στρόβολο»

Αγανακτισμένος ο πατέρας του μικρού μαχητή Λούκα: Κλείδωσαν τον τραπεζικό λογαριασμό της οικογένειας



Κατηγορηματικός ο ΠτΔ - «Δεν έχω απορρίψει καμία πρόταση της προσωπικής απεσταλμένης»

Κατηγορηματικός ο ΠτΔ - «Δεν έχω απορρίψει καμία πρόταση της προσωπικής απεσταλμένης»

Στο Κυπριακό, στο μεταναστευτικό και στο θέμα του πορίσματος της έρευνας για τον Ακάμα αναφέρθηκε σήμερα, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top