ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Ρίχνει δισεκατομμύρια στην εγχώρια παραγωγή chips

Κίνα: Ρίχνει δισεκατομμύρια στην εγχώρια παραγωγή chips

Ετοιμη να επενδύσει 40 δισ. δολάρια στην εγχώρια παραγωγή chips είναι η Κίνα σύμφωνα με το Reuters, με σκοπό να αντιμετωπίσει τις κυρώσεις των ΗΠΑ και να φτάσει το επίπεδο παραγωγής τους.

Ο πρόεδρος της χώρας, Σι Τζινπίνγκ, έχει τονίσει επανειλημμένα πως η Κίνα πρέπει να φτάσει σε ένα επίπεδο αυτάρκειας στον τομέα των ημιαγωγών.

Η χρηματοδότηση του κράτους και των κρατικών οργανισμών έχει προσφέρει σημαντική βοήθεια στους δύο μεγαλύτερους κατασκευαστές chip της Κίνας τα προηγούμενα χρόνια, στην Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC) και στην Hua Hong Semiconductor, καθώς και στην Yangtze Memory Technologies η οποία παράγει μνήμες flash. Παρά τις επενδύσεις, η Κίνα έχει βρεθεί στο περιθώριο με τις κυρώσεις των ΗΠΑ και αδυνατεί να παράγει σύγχρονα chips των 4nm και 3nm.

Δύο προηγούμενες χρηματοδοτήσεις το 2014 και το 2019, ανήλθαν στα $19 δις και $27 δις αντίστοιχα. Η τωρινή είναι η μεγαλύτερη επένδυση μέχρι σήμερα. Περίπου τα $8 δις θα προέλθουν από το Υπουργείο Οικονομικών της Κίνας, ενώ οι υπόλοιποι χρηματοδότες παραμένουν άγνωστοι.

Να θυμίσουμε πως η Huawei ανακοίνωσε το Mate 60 Pro πριν λίγες μέρες, το οποίο διαθέτει chip Kirin από τη σειρά 9000 και έχει δυνατότητα 5G. Το chip κατασκευάστηκε από την SMIC με αρχιτεκτονική 7nm και διαθέτει ταχύτητες μεγαλύτερες από αυτές που συναντάμε στα τυπικά 5G τηλέφωνα.

Πηγή: newsbeast.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top