ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Γεννήθηκε» η εθελοντική ομάδα «ΔΙΑΣ» - Eκπαιδευμένοι πολίτες μπαίνουν στη μάχη με τις φλόγες - Λεπτομέρειες

«Γεννήθηκε» η εθελοντική ομάδα «ΔΙΑΣ» - Eκπαιδευμένοι πολίτες μπαίνουν στη μάχη με τις φλόγες - Λεπτομέρειες

Ο εθελοντής πυροσβέστης Άντρος Γρηγορίου, ο οποίος βρίσκεται σε κάθε πυρκαγιά στο νησί και μάχεται για την κατάσβεση πυρκαγιών, πλέον δημιούργησε την ομάδα «ΔΙΑΣ».

Πρόκειται για εθελοντική ομαδα, με εκπαιδευμένα μέλη. Σύμφωνα με τον κ.Άντρο Γρηγορίου μέχρι στιγμής η ομάδα αποτελείται από 15 μέλη, ωστόσο ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί.

Σημαντικό στοιχείο είναι η εκπαίδευση όλων των εθελοντών που θα ενταχθούν στην εθελοντική ομάδα ΔΙΑΣ".

«Η ομάδα Δίας ιδρύθηκε με σκοπό την εθελοντική παρέμβαση σε περιόδους κρίσεων στον τόπο μας. Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, αντιληφθήκαμε την ανάγκη που υπάρχει για συμπλήρωση δυνάμεων εκεί όπου χρειάζεται. Είτε ως μονάδα υποστήριξης, είτε ως διασώστες είτε ως ομάδα πυρόσβεσης. Η ομάδα μας σε οποιαδήποτε δράση αναλάβει να συμμετάσχει, θα είναι υπό την εποπτεία τη συνεννόηση και την εκπαίδευση των αρμοδίων αρχών».

Εν συνεχεία ο κ.Γρηγορίου σε ανάρτηση του αναφέρει «Οι εθελοντές θα είναι άτομα με συγκεκριμένες αρμοδιότητες, εκπαίδευση και ειδικότητες. Όλοι μας θα δρούμε συμπληρωματικά και υποστηρικτικά των αρμοδίων αρχών. Σε μια εποχή που οι πυρκαγιές και τα φαινόμενα κρίσεων φαίνονται να βρίσκονται εκτός ελέγχου, θεωρούμε πως η βοήθεια και προσφορά στον συνάνθρωπο είναι πρωταρχικό μας μέλημα».

Η ομάδα διαθέτει δικό της πυροσβεστικό όχημα, το οποίο διαμορφώθηκε από έξοδα των μελών της. Σύμφωνα με τον κ.Αντρο Γρηγορίου, όλα τα έξοδα τα επωμίζονται οι ίδιοι ενώ ευελπιστούν σε χορηγίες για εξοπλισμό ώστε να μπορούν να δρουν πιο αποτελεσματικά σε περιόδους κρίσεως όπως οι πυρκαγιές.

Οπως είχε αναφέρει παλαιότερα στο ThemaOnline «Για εμάς τους εθελοντές δεν έχει off. Φεύγουμε από την φωτιά και πάμε να δουλεύουμε στις δουλείες μας άυπνοί. Όπως επίσης είναι όλα με δικά μας έξοδα».

O κ. Γρηγορίου είχε τονίσει ότι οι εθελοντές δεν έχουν στήριξη από την πολιτεία και ό,τι κάνουν και προσφέρουν είναι με δικά τους έξοδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top