ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται το φεστιβάλ του Γλυκού του Κουταλιού – Οι πιο περίεργες λιχουδιές, οι τυφλοί διαγωνισμοί και το Live link με τον Λούη Πατσαλίδη

Έρχεται το φεστιβάλ του Γλυκού του Κουταλιού – Οι πιο περίεργες λιχουδιές, οι τυφλοί διαγωνισμοί και το Live link με τον Λούη Πατσαλίδη

Ένα κυριολεκτικά γλυκό και γευστικό ταξίδι στην παράδοση και την πανδαισία της γεύσης έρχεται να μας συναρπάσει.

Ο λόγος για το πέμπτο φεστιβάλ γλυκού του Κουταλιού που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 στην Κακοπετριά και θα αρχίσει στις 10:30 το πρωί ενώ θα συνεχίσει μέχρι το βράδυ.

Η Επικεφαλής της επιτροπής πολιτισμού και εκδηλώσεων Κακοπετριάς μιλώντας στο ThemaOnline ανέφερε πώς «κάθε χρόνο το φεστιβάλ γίνεται στα κεντρικά σημεία της Κακοπετριάς, δηλαδή στο κέντρο, ενώ ταυτόχρονα κλείνει η λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και εκεί γίνονται καλλιτεχνικά δρώμενα»

«Υπάρχουν περίπτερα στα οποία προσφέρονται γλυκά του κουταλιού και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα πιο ιδιαίτερες αλλά και παραδοσιακές λιχουδιές αλλά και να γνωρίσουν τον πολιτισμό της Παλιάς Κακοπετριάς», σημείωσε.

Παράλληλα, όπως ανέφερε «κάθε χρόνο υπάρχουν διαγωνισμοί οι λεγόμενοι «τυφλοί διαγωνισμοί» στο γλυκό»

«Κάθε χρόνο μια μεγάλη βιοτεχνία που ονομάζεται «Χρυσάνθου», παρασκευάζει ένα καινούριο γλυκό και φέτος θα παρασκευαστεί ο αριθμός 55. Ο κόσμος με τους «τυφλούς διαγωνισμούς» μαντεύει πιο είναι το καινούριο γλυκό», εξήγησε.

Το φεστιβάλ θα έχει και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με καλλιτεχνικά και μουσικά σχήματα από το χωριό, χορωδίες από το Ωδείο του χωριού αλλά και live link με τον παρουσιαστή και ραδιοφωνικό παραγωγό Λούη Πατσαλίδη.

Περίεργα γλυκά

Μεταξύ άλλων η Επικεφαλής της επιτροπής πολιτισμού και εκδηλώσεων Κακοπετριάς, τόνισε ότι «υπάρχουν και ορισμένα περίεργα γλυκά που μπορεί να δει κάποιος και να δοκιμάσει στο φεστιβάλ»

«Μερικά από αυτά είναι το γλυκό σκόρδου, το γλυκό φασολάκι, το γλυκό πατάτα, το γλυκό αγγουράκι και άλλα πολλά»

Εκτός βέβαια από τα συνηθισμένα γλυκά τα οποία γνωρίζει ο κόσμος υπάρχουν και πολλά σπάνια γλυκά που παρασκευάζονται μόνο στην Κακοπετριά ή ακόμα και ειδικά γλυκά με σορβιτόλη, η οποία είναι ένα υλικό όπως το στέβια που μπαίνει στα γλυκά στη θέση της ζάχαρης.

Στο χωριό αξίζει να σημειωθεί ότι θα υπάρχουν και ξεναγήσεις από εγκεκριμένους ξεναγούς στον παλιό οικισμό της Κακοπετριάς, ενώ στα παλιά δρομάκια, θα υπάρχουν και κυρίες που θα πουλούν γλυκά του κουταλιού τα λεγόμενα «σπιθκιάσιμα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top